10.5.2017 16:45

Απόλυση 25 εργαζομένων στη Μ.Κ.Ο. «Praksis»

Αποχωρεί από το νησί ολοκληρώνοντας τη δράση της

Στην απόλυση 25 εργαζομένων προχώρησε η Μ.Κ.Ο. «Praksis» που μέχρι πρόσφατα δραστηριοποιούνταν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ..

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ προχώρησε στην απόλυση των εργαζομένων, μιας και ολοκλήρωσε τη δράση της στο νησί μας, τους οποίους είχε προσλάβει με δίμηνες και ενός μήνα συμβάσεις έργου (μπλοκάκι). Οι ανανεώσεις γίνονταν πάντα  την τελευταία στιγμή με τους εργαζόμενους να περνάνε το μαρτύριο της σταγόνας και για την ανανέωσή τους αλλά και για την πληρωμή τους.

«Οι πιέσεις και η τρομοκρατία προς τους συναδέλφους αυξήθηκαν όταν οργανωμένα δήλωσαν την πρόθεσή τους να μην δεχτούν να πληρώσουν το 17,88%, δηλαδή την υποχρέωση της εργοδοσίας. Μάλιστα όταν κάποιοι συνάδελφοι λόγω της κακής τους οικονομικής κατάστασης αναγκάστηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις και στις υποσχέσεις της εργοδοσίας ότι εφόσον συμπληρώσουν, όπως τους επιβάλλουν τις αποδείξεις τότε θα πληρωθούν άμεσα, τους κοινοποιήθηκε ότι τελικά δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ