29.6.2018 16:42

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του στρατιώτη από τη Χίο

Ο Σαράντος Κολλιαδέλης, 23 ετών, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη και διαμονή στη Χαλκίδα, υπηρετούσε στο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού 297 στη Χίο. Πρόσφατα ο στρατιώτης ζήτησε και έλαβε αναβολή και την Τετάρτη το βράδυ επιβιβάστηκε στο οχηματαγωγό «Νήσος Ρόδος» για να επιστρέψει στον Πειραιά. 

Μαζί του ήταν και ένας φίλος του από τον στρατό, με τον οποίο μάλιστα έκλεισε και μία καμπίνα. Γύρω στις 23.00 το βράδυ ο φίλος του στρατιώτη πήγε να κοιμηθεί, ενώ ο Σαράντος Κολλιαδέλης είπε πως θα έκανε ένα τελευταίο τσιγάρο στο κατάστρωμα και θα επέστρεφε στην καμπίνα. 

Εκείνη την ώρα ο 23χρονος επικοινωνεί τηλεφωνικά με την κοπέλα του, στην οποία εκμυστηρεύεται το εξής περίεργο: «Έχει γίνει κάτι. Φοβάμαι. Ή θα μου τη στήσουν στο πλοίο ή στον Πειραιά».

Αυτή είναι και η τελευταία του επαφή με το στενό του περιβάλλον. Με το που δένει το πλοίο στον Πειραιά ο φίλος του Κολλιαδέλη εγκαταλείπει την καμπίνα αντιλαμβανόμενος την απουσία του συνεπιβάτη του, αποβιβάζεται και αναμένει στην μπουκαπόρτα τον Κολλιαδέλη, ο οποίος όμως δεν εμφανίζεται ποτέ. 

Αμέσως ειδοποιεί το Λιμεναρχείο και στη συνέχεια την οικογένεια. Η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των ιστοσελίδων το απόγευμα της Πέμπτης. Το zougla.gr επικοινώνησε με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο και ξεκαθάρισε ότι ο Σαράντος Κολλιαδέλης έλαβε αναβολή κατά τα προβλεπόμενα και επέστρεφε στον Πειραιά χωρίς πλέον να έχει καμία εκκρεμότητα με το στράτευμα. 

Στο ερώτημα εάν γνωρίζει το επιτελείο τους λόγους για τους οποίους ζήτησε ο Κολλιαδέλης αναβολή η απάντηση ήταν αρνητική. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ