Και όμως συνέβη. Με την υγρασία να φθάνει μέχρι και το 68% χθες στις 17:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή νότια των Κουρουνίων στην Αμανή. Λόγω των βορείων ανέμων η πυρκαγιά επεκτάθηκε άμεσα καίγοντας 5 στρέμματα δασικής έκτασης, μέχρι να κατασβεστεί στις 18.30 από 4 πυροσβεστικά οχήματα με 7 άντρες και τη συνδρομή 1 οχήματος της εθελοντικής ομάδας Αγιασμάτων, 1 όχημα της Δημοτικής ενότητας Αμανής με τον Αντιδήμαρχο Γ.Χρίτη καθώς και με τη βοήθεια κατοίκων του χωριού.
Η πυροσβεστική πάντως θεωρεί ως πιθανότερη αιτία την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.
«Εφιστάται η προσοχή καθότι απαγορεύεται η καύση καλλιεργειών, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών χωρίς έγραφη άδεια της Π.Υ. Χίου αφού η αντιπυρική περίοδος τελειώνει την 31102013.
Στον εμπρησμό από αμέλεια εκτός από την ποινική ευθύνη επιβάλλεται και αστική αποζημίωση», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Π.Υ. Χίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.