16.11.2015 10:38

Ανοίγει η κάνουλα χρημάτων του ΟΗΕ

30.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ 13.000 ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΗΠΟΥ

Πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο Χίου επιφέρει η άριστη μέχρι στιγμής συνεργασία του με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Οι συντονισμένες κινήσεις του προηγούμενου διαστήματος φαίνεται ότι κέρδισαν την εμπιστοσύνη των υπευθύνων του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισμού με αποτέλεσμα τώρα η Χίος να «απολαμβάνει» πρακτικών που δεν εφαρμόζονται σε κανένα άλλο νησί του Αιγαίου.

30.000 ευρώ για πρόσληψη ατόμων

Το πρώτο όφελος για τον Δήμο ήρθε ταυτόχρονα με το ενδιαφέρον της Ύπατης Αρμοστείας να προσλάβει 15 Χιώτες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον χώρο προσωρινής διαμονής στη Σούδα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή, ο ΟΗΕ κατέθεσε αίτημα προς τον Δήμο προκειμένου οι συγκεκριμένες προσλήψεις να πραγματοποιηθούν μέσα από εταιρεία του Δήμου.

«Οι νομικοί μας σύμβουλοι υπέδειξαν τη Μονομετοχική ακινήτων ως τη μόνη εταιρεία μέσα από την οποία μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία», εξήγησε ο κ. Καραμανής.

Έτσι ο ΟΗΕ αποφάσισε να διαθέσει 30.000 ευρώ σε μηνιαία βάση ώστε να γίνουν οι προσλήψεις ενώ το 7% αυτών των χρημάτων (2.100 ευρώ μηνιαίως) θα μένουν στα ταμεία της Μονομετοχικής ως αποζημίωση για την απασχόληση προσωπικού της εταιρίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε τρεις μισθολογικές κλίμακες ανάλογα με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους.

Σε πρώτη φάση θα γίνει η αξιολόγηση των βιογραφικών τους ενώ στη συνέχεια όσοι επιλεγούν θα περάσουν από συνέντευξη από στελέχη του ΟΗΕ και παρουσία των δημοτικών συμβούλων Γ. Καραμανή και Στ. Καμπούρη.

Χρήματα και για αποκαταστάσεις

Επιπλέον έπειτα από συζητήσεις της δημοτικής αρχής με την Ύπατη Αρμοστεία επιτεύχθηκε η έγκριση ποσό 3.000 ευρώ για αποκαταστάσεις στην περιοχή του Μερσινιδίου αλλά και 10.000 ευρώ για την αποκατάσταση τμήματος των φθορών που έχει υποστεί ο Δημοτικός Κήπος.

«Η χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις είναι μία πρακτική που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από τον ΟΗΕ στη Χίο. Τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας μας ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν γίνεται σε καμία άλλη περιοχή στην Ελλάδα. Είναι μία επιβράβευση για τις προσπάθειες που καταβάλουμε μέχρι σήμερα. Φυσικά τα αιτήματά μας δεν σταματάνε εδώ. Συνεχώς πιέζουμε και προσπαθούμε να αποκομίσουμε οποιοδήποτε όφελος μέσα από αυτή τη συνεργασία», κατέληξε ο Γ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ