21.5.2024 16:05

Απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς (Video)

Απεργιακή κινητοποίηση στην είσοδο της Απλωταριάς, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος, Παναγιώτης Νικήτας, τόνισε την ανάγκη για αυξήσεις στους μισθούς, καθώς οι συνεχείς ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα και την ενέργεια έχουν εξανεμίσει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Ο κ. Νικήτας επέκρινε τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ για τη στάση τους, υποστηρίζοντας ότι δεν συνέβαλαν στην επιτυχία προηγούμενων απεργιών και δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της σημερινής. Παρά τις αντιξοότητες και τη χαμηλή συμμετοχή, οι απεργοί δήλωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Η κινητοποίηση είχε επίσης ως στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ. Οι απεργοί ζήτησαν την προστασία της δωρεάν υγείας και παιδείας, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ