5.1.2017 15:34

Βουτιά σε άλλο επίπεδο

ΣΕ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, βρίσκεται το Νομικό Πρόσωπο, στο ξεκίνημα του 2017 στοχεύοντας τη νόμιμη λειτουργία του κολυμβητηρίου, την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει σε σωματεία, αθλούμενους και πολίτες και την αξιοποίηση όλων των αθλητικών του χώρων και εγκαταστάσεων που μέχρι σήμερα παρέμεναν ξεχασμένα και αχρησιμοποίητα. Το Ιωνικό Κολυμβητήριο μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο γυμναστήριο- πολυχώρο άθλησης.

Εν αρχή είναι η αδειοδότηση

Κανόνας για τα περισσότερα δημόσια και δημοτικά κτίρια ήταν μέχρι πρότινος, η στέρηση άδειας λειτουργίας. Τα αθλητικά κέντρα, τα γήπεδα και το κολυμβητήριο μαζί με αυτά, λειτουργούσαν στον αυτόματο. όχι όμως πια. "Προχωρήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε μια σειρά από αδειοδοτήσεις, καντίνα, κολυμβητήριο, δεξαμενές" σημειώνει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου που έχοντας κάνει αυτό το πρώτο βήμα μπορεί κομμάτι- κομμάτι να υλοποιήσει όλο τον σχεδιασμό. "Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Περισσότερος κόσμος να ωφελείται από τη λειτουργία του κολυμβητηρίου και με μεγαλύτερη ασφάλεια" σημείωσε ο Π. Καμπούρης για να συμπληρώσει ο Ν. Λαμπρινούδης, πρόεδρος στο κολυμβητήριο, "επιδιώκουμε να λειτουργεί πλέον το Κολυμβητήριο οργανωμένα, να τελειώσει αυτό που ο καθένας έμπαινε κι έβγαινε ότι ώρα ήθελε όπως ήθελε, που δεν ξέραμε ποιος κάνει χρήση σε τι".

Αλά καρτ

Περνώντας από τις δηλώσεις στην πράξη έχουν ήδη προσληφθεί 2 νοσοκόμες και 4 ναυαγοσώστες οι δυο από τους οποίους είναι γυμναστές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν στις εισόδους για τα δυο αποδυτήρια της μικρής και της μεγάλης πισίνας, συστήματα ελεγχόμενης εισόδου. Οι αθλητές  έχοντας την ειδική κάρτα πρόσβασης θα μπαίνουν στους αθλητικούς χώρους του κολυμβητηρίου. "Κάθε αθλητής θα έχει την κάρτα του και μόνο με αυτήν θα μπορεί να μπει στα αποδυτήρια. Έτσι θα μπορέσουμε έχοντας μια ελεγχόμενη κατάσταση να εκσυγχρονίσουμε τον χώρο των αποδυτηρίων, τα ντουλάπια για τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών και να διαμορφώσουμε σύγχρονες συνθήκες αθλητικού χώρου", εξηγεί ο κ. Καμπούρης τον σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται.

Όργανα, αίθουσα δραστηριοτήτων και σάουνα

Για το ευρύτερο κοινό το κολυμβητήριο προσδιορίζεται μόνο από τις πισίνες. Όμως οι πέριξ από τις δεξαμενές χώροι είχαν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Υπάρχει αίθουσα με όργανα γυμναστικής η οποία ήταν εγκαταλειμμένη και τα όργανα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Όλα αυτά επισκευάστηκαν και πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθούν, με τις υποδείξεις των γυμναστών που απασχολούνται στο κολυμβητήριο. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί άλλη μια αίθουσα για αθλητικές δραστηριότητες, σε άλλα είδη γυμναστικής ενώ τέλος μέσα σε 15 μέρες περίπου θα έχει επιδιορθωθεί και λειτουργήσει ξανά και η σάουνα που διέθετε αλλά ποτέ δεν αξιοποίησε το κολυμβητήριο.

Σωτήρια η ΔΕΗ

Η σύνδεση με τη ΔΕΗ και η εξοικονόμηση τεράστιων κονδυλίων που απαιτούνταν για τη θέρμανση με πετρέλαιο είναι η αιτία που το Ιωνικό Κολυμβητήριο εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορεί και λειτουργεί, νοικοκυρεύεται και συνεχίζει να προσφέρει αποτελώντας διέξοδο στον αθλητισμό  καθημερινά σε πάνω από 350 άτομα κάθε ηλικίας. "Είναι πολύ σημαντική η παροχή της ΔΕΗ. Χάρη σε αυτήν λειτουργεί ακόμη το κολυμβητήριο της Χίου, ενώ άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν κλείσει" δηλώνει ο κ. Λαμπρινούδης.

Ανταποδοτικά

Μέχρι το τέλος του μήνα οι νέες υπηρεσίες στο Ιωνικό Κολυμβητήριο θα λειτουργούν πλήρως. Ο κάθε δημότης που ενδιαφέρετε θα μπορεί να προμηθευτεί την κάρτα του και να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες αυτές καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό που θα οριστεί από τη διοίκηση. "Θα υπάρχει ένα αντίτιμο για τη χρήση. Οι υπηρεσίες είναι ανταποδοτικές και για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το προσωπικό μας χρειάζεται να υπάρχουν έσοδα. Παράλληλα θεωρούμε πως ότι παρέχεται δωρεάν δεν αναγνωρίζεται, δεν το προσέχουν και δεν το φροντίζουν. Θέλουμε να διατηρήσουμε τους χώρους μας και τον εξοπλισμό, θα υπάρχει έλεγχος αλλά θα υπάρχει και σεβασμός πλέον σε αυτό που εν τέλει ανήκει σε όλους μας", κατέληξε ο κ. Λαμπρινούδης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ