3.12.2014 10:53

Δώρο- άδωρο η πρόσληψη μικροβιολόγου [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΧΙΟΥ ΑΠΟ 1/1/15 ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Μόλις 1 επικουρικός ιατρός από τις συνολικά 11 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί για το ΠΕΔΥ Χίου δήλωσε ενδιαφέρον προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό του παραρτήματος του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας της Χίου.

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Χίου Π. Βρουλής σημειώνοντας ότι πανελλαδικά ενώ είχαν προκηρυχθεί συνολικά 900 θέσεις, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από μόλις 76 ιατρούς που υπέβαλλαν και τις αντίστοιχες αιτήσεις.

Κλειστό από 1η Ιανουαρίου

Η πραγματικά δυσοίωνη εξέλιξη έχει να κάνει σε ότι αφορά στη λειτουργία του Μικροβιολογικού Τμήματος του ΠΕΔΥ Χίου που σύμφωνα με δηλώσεις του Π. Βρουλή στο politischios.gr, θα βάλει λουκέτο από 1η Ιανουαρίου 2015 εξαιτίας έλλειψης μηχανημάτων αλλά και αντιδραστηρίων.

«Δυστυχώς η κατάσταση παρά τις υποσχέσεις των τοπικών πολιτικών παραγόντων παραμένει η ίδια. Δεν υπάρχουν ούτε μηχανήματα αλλά ούτε και αντιδραστήρια. Προσπαθούμε μέχρι τελευταία στιγμή να βρούμε μία λύση έστω με την παραχώρηση ενός δωρεάν μηχανήματος. Οι συνάδελφοι όμως δεν είναι διατεθειμένοι να  συνεχίσουν να κάνουν αιμοληψίες στο ΠΕΔΥ και μετά τις αναλύσεις στα μηχανήματα του Νοσοκομείου διότι εκτός δεν τους καλύπτονται οδοιπορικά αλλά συνεπάγεται και παραπάνω κόπο», εξήγησε ο κ. Βρουλής.

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες ειδικότητες ο ίδιος σημείωσε ότι 7 συνολικά ιατροί του ΠΕΔΥ Χίου, ετοιμάζονται για επίσχεση εργασίας με δεδομένη τη μη καταβολή μισθών εκ μέρους του Υπουργείου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ