6.6.2016 16:30

Έφυγαν 70 ήρθαν μόλις 12 [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τον δρόμο των κινητοποιήσεων ενάντια στη διαρκή υποβάθμιση επιλέγουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και Δάσκαλοι που πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση μεθαύριο Τετάρτη στις 10:30 στην Απλωταριά με κύριο στόχο την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών της Υγείας και της Παιδείας.

Σημαντικά κενά

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πάνω από το 40% των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου παραμένει ακάλυπτο κάτι που οδηγεί τους εργαζόμενους σε πιεστικές συνθήκες εργασίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία 5ετία αποχώρησαν από το «Σκυλίτσειο» 70 εργαζόμενοι και ήρθαν μόλις 12 άτομα. «Πολλές φορές τα κενά καλύπτονται είτε από απλήρωτες υπερωρίες, είτε από μετακινήσεις εργαζομένων από τμήμα σε τμήμα. Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν πάρει οφειλόμενα ρεπό και άδειες, προκειμένου το Νοσοκομείο να ανταπεξέλθει αξιοπρεπώς στις υποχρεώσεις του», ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Γιάννης Λαμπαδοχυτός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ