Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης (12-11-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
Αύριο Τετάρτη 13/11
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη. Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (14-11-2019) Η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν.
Β. Νότιοι άνεμοι με ένταση 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά από τα ξημερώματα της Τρίτης (12-11-2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (13-11-2019), οι οποίοι στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.
Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.