13.12.2019 7:50

Έφυγε η "Διδώ", έρχεται ο... "Ετεοκλής"

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Ετεοκλής», αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και οι πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Από αργά το απόγευμα ωστόσο και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι αργά το βράδυ θα αποκτήσουν έντονο και τοπικά πολύ έντονο χαρακτήρα. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά ορεινά, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά αργά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, αλλά αργά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 8 μποφόρ και τάση περαιτέρω ενίσχυσης.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ