19.2.2015 19:07

Επιχείρηση … Παρθένης [ΒΙΝΤΕΟ]

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ενημέρωση για τη μελέτη του έργου κατασκευής του 1ου τμήματος του δρόμου παράκαμψης της πόλης στον χείμαρρο Παρθένη θα ζητήσουν να έχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Χιακής Συμπολιτείας». Θα θέσουν το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, θα ζητήσουν να δημοσιοποιηθεί  η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ή να ενημερωθούν επίσημα για ό,τι ορίζει και, αν δεν υπάρχει, όπως φημολογείται, θα προσπαθήσουν να κινήσουν τις διαδικασίες  τήρησης της νομιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος χώρου από αυθαίρετες παρεμβάσεις, με πρώτο πιθανό βήμα την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Παράλληλα, όπως τόνισαν ο Τέλης Τύμπας και ο Βασίλης Μπάλλας, πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα επικαιροποίηση της, αφού θεωρούν ότι οι σημερινές ανάγκες των κατοίκων και οι συνθήκες του περιβάλλοντος δεν καλύπτονται και δεν προστατεύονται από την καταγραφή που είχε γίνει τη 10ετία του 1980-1990.

Αλλοίωση                                                         

Κομβικό σημείο αιχμής, που δεν έχει καταγραφεί στη μελέτη και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται, είναι η αλλοίωση της συμπεριφοράς και της γεωλογικής υφής του χείμαρρου και των παρόχθιων εδαφών από τη λειτουργία του φράγματος Κόρης Γεφύρι και των αποστραγγιστικών έργων του δημοτικού σκουπιδότοπου.

Κυκλοφοριακό

Σημαντικός τομέας είναι οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις, αφού δεν έχει σχεδιαστεί η επίλυση των προβλημάτων της  εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επαγγελματιών που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο θεωρούν απαραίτητο το έργο και  συμφωνούν με την κατασκευή του, αλλά, όπως είναι λογικό, ζητούν να γίνει σωστά, χωρίς παρεκκλίσεις από τη νομιμότητα και τις σύγχρονες απαιτήσεις της ποιότητας της ζωής τους και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 Λίγοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής «Ελάτε να περπατήσουμε τον Παρθένη». Οι κάτοικοι απουσίασαν εντελώς, με εξαίρεση τους Αλέκο Γαϊτάνο και Μίμη Μουτσάτσο, οι οποίοι  δεν έχουν άμεση σχέση με την … «οδό Μαστρολεονάρδου», όπως ονομάζεται επίσημα ο παρόχθιος δρόμος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ