5.12.2014 19:56

«Έτσι λειτουργούσε το ΚΑΠΗ» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ, ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Σε μείζον ζήτημα για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΑΠΗ του Δήμου Χίου επί Δημοτικής Αρχής Λαμπρινούδη μετατράπηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου με Παντελή Καμπούρη κι Ευγενία Ασλανίδου να διασταυρώνουν τα πυρά τους με τους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Μυριαγκό και Η. Κλεισσά.

Για «παραμάγαζο» στο οποίο επικρατούσε «αδιαφάνεια» έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο  Π. Καμπούρης ισχυριζόμενος ότι μέχρι στιγμής η διοίκηση του ΝΠΔΔ δεν βρέθηκε κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης.

Μάλιστα θέλοντας να καταδείξει τον τρόπο λειτουργίας επί δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη σημείωσε ότι «ακόμα και στα ψυγεία υπήρχαν λουκέτα, χωρίς κανένας εργαζόμενος να γνωρίζει ποιος τα έχει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της νέας υπεύθυνης του ΚΑΠΗ Ε. Ασλανίδου που μίλησε για «πελατειακές σχέσεις» χαρακτηρίζοντας τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ως «πελατολόγιο».

Ένταση υπήρξε μεταξύ της νυν διοίκησης και της εκπροσώπου της «Χιακής Συμπολιτείας» Σ. Μπρικορή με την τελευταία να σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός του ΝΠΔΔ προβλέπει 250.000 για εξωτερικούς συνεργάτες.

«Οι ευαίσθητες δομές του Δήμου θα έπρεπε να απασχολούν αποκλειστικά δημόσιους υπάλληλους που έχουν δώσει όρκο», είπε η ίδια για να λάβει την απάντηση από τον Π. Καμπούρη ότι «αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν έρθει στο φως υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων».

Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου για το 2015 έχουν προϋπολογιστεί 1.950.000 ευρώ, αυξανόμενος κατά 150.000 ευρώ σε σχέση με το 2014.

Τελικά μετά από συζήτηση περίπου μίας ώρας ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τον Π. Καμπούρη να σημειώνει ότι επίκεινται αναμορφώσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ