31.12.2019 21:30

Ευημερία, Κοινωνική Πρόοδος, Εθνική υπερηφάνεια, Ανθρωπιά

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «Π» ΚΑΙ ΤΟ POLITISCHIOS.GR

Το 2019 αναμφίβολα αποτέλεσε για όλους εμάς μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά από κάθε άποψη. Μέσα στη διάρκεια ενός χρόνου, ο «π» πέρασε στη νεότερη γενιά των στελεχών του που ανέλαβαν την δημοσιογραφική, διοικητική και οικονομική του διαχείριση.

Σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον ο «π» κατάφερε όχι μόνο να βγει αλώβητος αλλά να σηκωθεί ακόμη υψηλότερα, υιοθετώντας περισσότερες καλές πρακτικές, επενδύοντας σε νέα μοντέλα διαφήμισης, μεταφέροντας πολύ περισσότερη είδηση παρά σχολιασμό, διαθέτοντας ένα σημαντικό για τα τοπικά δεδομένα κεφάλαιο για την αγορά υπηρεσιών και εξοπλισμού.

Υπό αυτή την έννοια για όλους εμάς το 2019, ήταν μία χρονιά- πρόκληση, καθώς κληθήκαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλους τους τομείς, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και τις αντοχές, να γράψουμε μία νέα σελίδα στις εμπορικές και διαφημιστικές συμφωνίες μας, να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας σε επίπεδο ειδησεογραφίας και ρεπορτάζ.

Σε αυτή τη χρονιά, ευτυχίσαμε να δούμε τους κόπους μας να βραβεύονται με 4 συνολικά βραβεία από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την ανεξαρτησία και τη διαφάνεια, με τον «π» να αναμετράται με δυσανάλογα σε μέγεθος περιφερειακά μέσα της Ελλάδας.

Αυτή την ανάταση, την οποία βιώσαμε στον εργασιακό μας περιβάλλον, προσδοκούμε και ως μέσο και ως ξεχωριστές προσωπικότητες να τη δούμε και στο νησί μας. Ένα νησί που ως νέα γενιά, αρνηθήκαμε να εγκαταλείψουμε, αποφασίζοντας να μείνουμε και να δημιουργήσουμε σε αυτό, προσφέροντας τον καλύτερό μας εαυτό.

Ένα ταλαιπωρημένο νησί, που σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη την ένωση δυνάμεων απέναντι στις μεγάλες και ιστορικές προκλήσεις των ημερών που βιώνει.

Να ενώσουμε δυνάμεις για να καταστήσουμε τη Χίο, τόπο ευημερίας για τους κατοίκους και τους φίλους της.

Να καταστήσουμε τη Χίο ένα νησί με κοινωνική πρόοδο ώστε η υποκείμενη κουλτούρα μας, αυτή που έχει αναδείξει ιστορικά πρόσωπα, να μην έρχεται σε αντίθεση με τις στοχεύσεις μας.

Να αναζητήσουμε ταυτόχρονα τη χαμένη μας εθνική υπερηφάνεια, ως ένα νησί ηρώων, προσωπικοτήτων του πνεύματος και του πολιτισμού, Αγίων της Εκκλησίας μας και εθνομαρτύρων, μη δεχόμενοι καμία αμφισβήτηση εξ ανατολών αλλά επιδιώκοντας σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας.

Και τέλος… Να καταστήσουμε τη Χίο, ένα νησί ανθρωπιάς. Ένα νησί που θα αποτελεί ασπίδα για τον αδύναμο Χιώτη και τη Χιώτισσα, ένα νησί που θα παλεύει για τις ελευθερίες και την ισότητα, ένα νησί που θα σέβεται τη διαφορετικότητα, ένα νησί ανθρώπινο για τον πρόσφυγα που όταν η πατρίδα μας αποφασίσει ότι δικαιούται προστασίας θα τρέξουμε δίπλα του αγκαλιάζοντάς τον με κάθε τρόπο και μέσο.

Με αυτές τις λίγες λέξεις, εμείς η μικρή ομάδα του «π» θέτουμε τους δικούς μας στόχους για το 2020, ελπίζοντας ότι η νέα χρονιά θα είναι χρονιά αλλαγών.

Χρόνια πολλά σε όλους σας και καλή χρονιά πάντα και πάνω από όλα με υγεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ