5.12.2014 10:51

Εξοικονομούν εργατοώρες

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ

Με αναδιάταξη δρομολογίων, ώστε να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος αλλά και εργατοώρες, απαντά η Υπηρεσία Καθαριότητας στις αυξημένες ανάγκες μέχρι την υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη, στον οποίο θα παραχωρηθεί τμήμα της αποκομιδής των απορριμμάτων με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη, η διαδρομή ενός απορριμματοφόρου από την πόλη για το ΧΥΤΑ διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα αυξηθεί η διαδρομή των απορριμματοφόρων κατά μιάμιση ώρα και μετά το τέλος του ωραρίου αυτά με γεμάτο φορτίο θα σταθμεύουν στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Έτσι το απόγευμα δύο οδηγοί οχημάτων θα απασχολούνται αποκλειστικά με τη μεταφορά των φορτίων στον ΧΥΤΑ.

«Πρόκειται για μία λύση που μας εξοικονομεί πολύτιμες εργατοώρες. Δηλαδή αντί η μεταφορά του φορτίου που διαρκεί μιάμιση ώρα να γίνεται εντός ωραρίου, θα γίνεται το απόγευμα από άλλους οδηγούς», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης.

Σε ότι αφορά στα αριθμητικά στοιχεία ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ανέφερε ότι από σήμερα η υπηρεσία χορτοκωπών μένει με μόλις 2 άτομα ενώ το τμήμα οδοκαθαριστών με μόλις 4 για ολόκληρη τη Χίο.

Ο κ. Μπελέγρης πάντως ζήτησε και τη συνδρομή των πολιτών στο θέμα των απορριμμάτων λέγοντας ότι εάν ο καθένας ξεχωρίσει από το σπίτι του τα τρία βασικά υλικά ανακύκλωσης, χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο τότε τα τελικά απορρίμματα που θάβονται στον ΧΥΤΑ θα μειωθούν κατά 50%. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ