3.8.2016 14:56

Φεσώνουν τον Δήμο Οινουσσών οι «σκαφάτοι»

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΙΛΑΡ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ένα ιδιότυπο χαράτσι καλείται να πληρώνει κάθε καλοκαίρι ο Δήμος Οινουσσών, μη μπορώντας μέχρι σήμερα να προβάλει καμία απολύτως αντίρρηση. Εξαιτίας της απουσίας κατάλληλων υποδομών από το λιμάνι, το ρεύμα που καταναλώνουν τα δεκάδες  ελλιμενισμένα σκάφη, καταγράφεται και πληρώνεται ως… δημοτική κατανάλωση.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος του γειτονικού νησιού καπ. Στέφανος Βογιατζής τα σκάφη ναι μεν πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού όχι όμως και ρεύμα αφού δεν υπάρχει ειδικό σύστημα καταμέτρηση με αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός να πιστώνεται στον Δήμο.

Όλα αυτά πάντως σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν αφού μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο προβλέπεται η τοποθέτηση πίλαρ από τα οποία τα σκάφη αναψυχής θα προμηθεύονται με νερό και ρεύμα εισάγοντας ειδική κάρτα η οποία θα διατίθενται από τον Δήμο ή τοπικές επιχειρήσεις.

Η τοποθέτηση προγραμματίζεται για το τέλος Αυγούστου υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να βάλουν το χέρι στην τσέπη για το αυτονόητο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ