Στο πεδίο της εκχώρησης των δημοσίων υποδομών, αρχής γενομένης από το αεροδρόμιο και το λιμάνι, εστιάζει την αντιπολιτευτική του στρατηγική για τη Χίο ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη συνέντευξη που παραχώρησαν μέλη του για το θέμα και πρόσφατη αρθρογραφία του μέλους της Γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας, Τ. Τύμπα, κλιμακώνονται οι ενέργειες, αυτή τη φορά με πρωτεργάτες τους συνδικαλιστικούς φορείς, οι διοικήσεις των οποίων ελέγχονται ή συνεργάζονται με το ΣΥΡΙΖΑ.
Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ και ΕΛΜΕ Χίου δημοσιοποιούν κείμενο και ζητούν από φορείς και πολίτες τη στήριξη του δια των υπογραφών τους. Στο κείμενο αντιτίθενται στις διαδικασίες εκχώρησης της διαχείρισης του αεροδρομίου Χίου σε ιδιώτες, ζητώντας να ανοίξει ευρύς δημόσιος διάλογος για το θέμα.
«Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διάλογος στην κοινωνία της Χίου, χωρίς συζήτηση στους θεσμούς Αυτοδιοίκησης της Χίου αλλά και χωρίς κάποια ενημέρωση των φορέων μέσα από τους οποίους οργανώνεται η οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού (π.χ. οικονομικά και τεχνικά επιμελητήρια), έχει δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του νησιού με συνοπτικές διαδικασίες, μέσω ενός θεσμού (ΤΑΙΠΕΔ), που σχεδιάζει χωρίς γνώση των πολιτών του νησιού.
Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα μας υποχρεώνουν να απαιτήσουμε να σταματήσει αμέσως η διαδικασία εκποίησης του αεροδρομίου του νησιού μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Την αδιαφανή και πολλαπλά προβληματική διαδικασία της ανεξέλεγκτης ιδιωτικοποίησης των κρίσιμων υποδομών του νησιού να αντικαταστήσει τώρα ο δημοκρατικός σχεδιασμός, με διαφανείς διαδικασίες, τόσο για το αεροδρόμιο όσο και για κάθε άλλη υποδομή που επιχειρείται ή θα επιχειρηθεί να παραχωρηθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Με ευθύνη των φορέων του νησιού και της αυτοδιοίκησης να ανοίξει τώρα ένας διάλογος για δημόσιες υποδομές (αεροδρόμιο και λιμάνια), αναβαθμισμένες, στην υπηρεσία της οικονομίας και της κοινωνίας του νησιού.»
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.