Να σπάσει τη σιωπή του και να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο που το Επιμελητήριο ζήτησε την παρέμβαση της Υγειονομικής Υπηρεσίας σε ότι αφορά τη δραστηριότητα των κοινωνικών κουζινών, αποφάσισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γ. Γεωργούλης.
Αναφερόμενος στα όσα έχουν ειπωθεί το τελευταίο 24ωρο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τα απέδωσε σε ορισμένους «που θέλουν να κάνουν πολιτική σε βάρος αποφάσεων του Επιμελητηρίου», ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κανένα μέλος της Διοίκησης δεν επιθυμεί να κλείσουν οι κοινωνικές κουζίνες.
Απαντώντας στα περί μελών του Επιμελητηρίου που αισχροκερδούν σε βάρος προσφύγων, ο κ. Γεωργούλης ανέφερε ότι ήδη από τις αρχές του 2015 το Επιμελητήριο με επιστολές του τόσο στην Αστυνομία όσο και στο ΣΔΟΕ ζητούσε συνεχείς ελέγχους στα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, ώστε να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.
«Αυτά προκάλεσαν τις παρεμβάσεις μας»
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργούλης οι καταγγελίες δεν αφορούν όλες τις κοινωνικές κουζίνες αλλά δύο από αυτές. Συγκεκριμένα πρόκειται για το «Soli Cafe» που δραστηριοποιείται απέναντι από το εργατικό κέντρο και το « The People's Street Kitchen of Chios» που δραστηριποιείται στην οδό Έλενας Βενιζέλου απέναντι από το Νοσοκομείο Χίου.
«Η καταγγελία έγινε κατόπιν συνάντησης με επαγγελματίες του Τουρισμού την προηγούμενη εβδομάδα. Μερίδα επαγγελματιών μας ζήτησε να παρέμβουμε και να υπάρξει έλεγχος. Αυτό που λέμε είναι να μείνουν μόνο οι κουζίνες που λειτουργούν όπως πρέπει και τέτοιες υπάρχουν και το έχουν αποδείξει», ανέφερε ο κ. Γεωργούλης.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.