14.1.2016 15:37

Χτύπησαν την πόρτα του Δήμου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΖΗΤΗΜΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου Χίου, ώστε μέχρι την αρχή της τουριστικής σεζόν να βρεθεί επαρκής χώρος ανάμεσα στην ακτογραμμή από την πόλη μέχρι τον Καταρράκτη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος των προμηθειών που προορίζονται για πρόσφυγες και μετανάστες, ζητούν οι ανεξάρτητοι εθελοντές  της Φυσιολατρικής και Εξερευνητικής Ομάδας Χίου (ΦΕΟΧ).

Με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης ενημέρωσαν τους πολίτες για τις δράσεις τους, τονίζοντας ότι η συνδρομή όλων  είναι απαραίτητη αφού οι ανάγκες αυξάνονται διαρκώς.

«Οι προθέσεις μας είναι ανθρωπιστικές και όχι πολιτικές. Είμαστε κατ’ επιλογή εθελοντές και δεν λαμβάνουμε μισθό για την προσφορά μας. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που μας δίνεται αυτή η μοναδική ευκαιρία να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Ζητάμε τη στήριξη του Δήμου ώστε να συμβάλλουμε στη διαχείριση αυτής της προσφυγικής κρίσης αλλά κυρίως στην προετοιμασία του νησιού ώστε αλώβητο και πάλι, να υποδεχθεί τους νέους επισκέπτες της θερινής τουριστικής σεζόν», ανέφεραν οι ίδιοι μιλώντας στον «π».

Συρρέουν κατά δεκάδες

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχουν περιστοιχίσει δεκάδες εθελοντές από ολόκληρο τον κόσμο.

«Έρχονται από κάθε γωνιά της γης για να μας βοηθήσουν. Έχουμε ακόμα και Αμερικανούς που πληρώνουν υπέρογκα ποσά προκειμένου να βρεθούν στη Χίο για 5 ή 10 ημέρες και να συνδράμουν στην προσπάθειά μας. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση αυτοί οι άνθρωποι, καθώς έρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου. Ίσως αυτό θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει και εμάς τους ίδιους που όλα αυτά συμβαίνουν στην πόρτα μας», ανέφερε η εκπρόσωπος των εθελοντών Π. Κυτρομιλίδη.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία οι εθελοντές μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στην Απλωταριά ενώ είχαν συνάντηση και με τον Δήμαρχο Χίου με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην προσπάθεια διάσωσης και υποδοχής των προσφύγων από τα έναντι τουρκικά παράλια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ