21.7.2016 15:30

Η Χίος αποχαιρετά την Εμμανουέλα Κετσιατζή

Με συγκίνηση αποχαιρέτισαν οι δικηγόροι της Χίου,  την μέχρι πρότινος Εισαγγελέα Πρωτοδικών του νησιού κ. Εμμανουέλα Κετσιατζή που μετά από 6 χρόνια επιτυχημένης υπηρεσίας στο νησί μας, αναχωρεί σύντομα λόγω μετάθεσης, στη Θεσσαλονίκη.

Το αποχαιρετιστήριο «ουζάκι» δόθηκε στο «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» στην προκυμαία με παρόντες Δικαστές και δικηγόρους, να διανθίζουν την εκδήλωση με σοβαρά και ευτράπελα και συνάμα να υποδέχονται και τους δύο νέους Ειρηνοδίκες Χίου που αφίχθηκαν σε αντικατάσταση των αποχωρούντων.

Από τα πιο ενδιαφέροντα που ξετυλίχθηκαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, ο λόγος που εκφωνήθηκε εκ μέρους της Προέδρου του Δ.Σ.Χίου, Ανθίππης Ζαννάρα, το πέρασμα της κ.Εισαγγελέως από τα τραπέζια των δικηγόρων και η φωτογράφιση με όλους, τα χειροκροτήματα, η εκτίμηση και η ευχάριστη διάθεση που εκφράσθηκαν στη μορφή της Χιώτισσας σφίγγας , ως δώρο των δικηγόρων της Χίου (δημιουργία του Θ.Χαβιάρα )προς την Ε.Κετσιατζή με τις πιο εγκάρδιες ευχές τους για υγεία και επάνοδο της, ως Εισαγγελέα Εφετών στο Εφετείο  Β.Αιγαίου.

Ο αποχαιρετιστήριος λόγος

Κατά τη διάρκεια του αποχαιρετιστήριου λόγου η πρόεδρος του Δ.Σ. Χίου Α. Ζαννάρα εστίασε στη γνώση, στην επάρκεια, στην εργατικότητα, στη φιλοτιμία και στο θάρρος της Εμαννουέλας Κετσιατζή να αγγίξει υποθέσεις που πολλοί δεν τόλμησαν να αγγίζουν.

Από την αναφορά της κ. Ζαννάρα δεν έλειψε η υπόθεση των Locos για την οποία τόνισε απευθυνόμενη στην κ. Κετσιατζή:

« Θεωρούμε πως το άγγιγμά σας αυτό - λές και είχε κάτι πιο μαγικό από ένα αυστηρό εισαγγελικό παράγγελμα δίωξης- ελευθέρωσε λυτρωτικά πολλά νέα παιδιά από το «γλίστρημα» των εξαρτήσεων και μέσα από επώδυνες διαδικασίες ,τους έδωσε ένα άλλο δρόμο ,ένα διαφορετικό όραμα, μια νέα ζωή. Ποιος ξέρει άραγε, μπορεί όταν  αιφνιδιασμένα οδηγήθηκαν ενώπιόν σας για τις εναντίον τους  «κατηγορίες» να τους έμεινε η μορφή της κατάξανθης κόμης στο πρόσωπο μιας νεράϊδας  γοητευτικά αυστηρής, που με το ραβδάκι της νομιμότητας ,επιχειρούσε να τους πείσει πως η ζωή είναι αλλού,  πως οι αξίες της  και η συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το «γκέτο» του περιθωρίου! Συνάμα κατ εκείνη τη χρονική περίοδο που η Εισαγγελία «τάραξε τα νερά» στο νησί μας η χιακή κοινωνία βγήκε από το «καβούκι » της σιωπής και της ατολμίας- που ενίοτε τη χαρακτηρίζει- και βλέποντας στο καθρέφτη το πρόσωπό της, έψαξε εκ νέου τις σχέσεις της και την επικοινωνία στην οικογένεια».

«Πολιτογραφημένη Χιώτισσα»

Από τα λεγόμενα της Α. Ζαννάρα δεν έλειψαν και οι γενικότερες αναφορές για τη συμβολή της Ε. Κετσιατζή σε φλέγοντα ζητήματα του νησιού. Όπως είπε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου η πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου συνέβαλε στη δημιουργία της μαθητικής στέγης του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στα Καρδάμυλα, βοήθησε στον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Συστήματος  μέσω των προσπαθειών δημιουργίας νέων Φυλακών στο νησί ενώ υπήρξε καθοριστική η συμβολή της στην ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου της Χίου.

Από τις αναφορές δεν έλειψε και η συμβολή της Ε. Κετσιατζή στο θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων αφού αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για ομαλή τους ανάπτυξη και την επιμόρφωσή τους.

«Είστε για μας μια πολιτογραφημένη Χιώτισσα φίλη μας, και θα χαιρόμαστε πάντοτε να σας  βλέπουμε για διακοπές  στο νησί μας και στο μέλλον αναμένουμε να σας υποδεχθούμε και ως Εισαγγελέα Εφετών  Β.Αιγαίου», κατέληξε η κ. Ζαννάρα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ