16.3.2016 11:59

Η ώρα της καταγραφής και της αξιολόγησης για τις Μ.Κ.Ο. της Χίου

ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΛΙΤΣΑ ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Τάξη στα αχανές τοπίο της δραστηριοποίησης Μ.Κ.Ο. και εθελοντικών ομάδων στη Χίο, βάζει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που με έγγραφο της συντονίστριας στο νησί Λ. Αρσενοπούλου ζητείται η αναλυτική περιγραφή των ομάδων και των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Χίο.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που κοινοποιεί η ίδια, πολλοί εθελοντές και Μ.Κ.Ο. έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους στην Αστυνομία προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στη ΒΙ.ΑΛ. αλλά και στα σημεία αφίξεων των μεταναστών. Ωστόσο μέχρι στιγμής το Υπουργείο δεν έχει λάβει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία των Μ.Κ.Ο., τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν αλλά και την αναλυτική περιγραφή της δράσης τους.

Έτσι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 18/3 όλες οι Μ.Κ.Ο. καθώς και οι ανεξάρτητες εθελοντικές ομάδες θα πρέπει να αποστείλουν στη συντονίστρια τα πλήρη στοιχεία τους, τη δράση τους αλλά και πλήρη λίστα με τα άτομα που απασχολούν.

Τοπικό μητρώο και αξιολόγηση

Σύμφωνα με τη συντονίστρια του νησιού μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων θα συνταχθεί μητρώο Μ.Κ.Ο. και εθελοντών στη Χίο. Τα στοιχεία μάλιστα που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για αξιολόγηση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποια Μ.Κ.Ο. ή εθελοντική ομάδα δεν δηλώσει τα στοιχεία της μέχρι την Παρασκευή.

Παράλληλα οι Μ.Κ.Ο. που παρέχουν υπηρεσίες δημόσιας υγείας στη Χίο όπως ιατροί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό, θα πρέπει να καταγραφούν αποστέλλοντας τα σχετικά έγγραφα/πιστοποιήσεις στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: mkochios@chios.pvaigaiou.gov.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ