16.3.2016 10:04

Κάντο όπως στη... Φάρκαινα

ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

Μία πρωτότυπη ιδέα, που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη μέχρι σήμερα εικόνα του Δημοτικού Κήπου μετατρέποντάς τον σε χώρο περιπάτου και άθλησης μελετά η Δημοτική Κοινότητα Χίου.

Με εισήγηση του Συμβούλου της Κοινότητας Στέλιου Τριανταφυλλίδη θα κατατεθεί προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αίτημα για εκπόνηση μελέτης προκειμένου να αξιοποιηθεί κατ’ αρχήν το βόρειο τμήμα του Κήπου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στον «π» ο Δημοτικός Κήπος παρότι μαζί με την Πλατεία Βουνακίου αποτελούν το κέντρο της πόλης, όχι μόνο δεν είναι χρηστικός αλλά πολλές φορές είναι αποκρουστικός.

«Η σκέψη που καταθέτω είναι ότι με ελάχιστα χρήματα ο Κήπος θα μπορεί να μετατραπεί σε μία «μίνι» Φάρκαινα. Ένας χώρος δηλαδή που θα συνδυάζει υποδομές άθλησης ή περιπάτου ενώ θα εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για παιδιά δεδομένης της παιδικής χαράς που ήδη υπάρχει. Αυτή τη στιγμή ο Κήπος δεν σε κρατάει. Αν δεν υπήρχε το καφέ ή το σινεμά το καλοκαίρι τότε κανείς δεν θα τον επισκέπτονταν, διότι είναι αποκρουστικός», ανέφερε ο Στ. Τριανταφυλλίδης στον «π».

Η ιδέα πάντως ήδη βρήκε πρόσφορο έδαφος ανάμεσα σε μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Χίου που στην επόμενη συνεδρίαση, αναμένεται να καταθέσει και επίσημα αίτημα τόσο προς τον Δήμο όσο και προς την Τεχνική Υπηρεσία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ