15.5.2013 13:30

Κόκκινη κάρτα στον Ζαννίκο

«ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ» ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ «π»

Αντιμέτωπος με τις συνεχόμενες απουσίες του από τα διοικητικά συμβούλια του Επιμελητηρίου Χίου έρχεται αύριο ο Αντώνης Ζαννίκος αφού θα τεθεί προς ψήφιση η απομάκρυνσή του κατ’ εφαρμογή του νόμου 2081/92.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση, κάτι που αναμένονταν άλλωστε από τη διοίκηση του επιμελητηρίου με δεδομένο ότι ο κ. Ζαννίκος απείχε συνειδητά και αδικαιολόγητα από τα καθήκοντα του ως μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Ο «π» είχε θίξει το ζήτημα τις προηγούμενες μέρες σχολιάζοντας πως η μεν πλειοψηφία περίμενε από τον πρώην πρόεδρο να παραιτηθεί μόνος του και ο κ. Ζαννίκος περίμενε να τον εκδιώξουν ώστε να προκαλέσει και πάλι θόρυβο,γύρω από το όνομα του, πρακτική της οποία είναι θιασώτης χρόνια τώρα. Ο κύβος ερρίφθη τελικά και στην αυριανή συνεδρίαση θα «εκδιωχθεί» ο κ. Ζαννίκος.

«Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης αναφέρεται στην απομάκρυνση των μελών του Δ.Σ. σε περίπτωση συνεχόμενων απουσιών του. Εμείς θα συνεδριάσουμε και συζητώντας το θέμα θα θέσουμε σε ισχύ όσα προβλέπει ο νόμος χωρίς καμία προειδοποίηση. Ουσιαστικά είναι ανακοίνωση της απόφασης», σημείωσε στον «π» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης.

«Θλίψη και παρακμή»

Σκληρή γλώσσα για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως ανταπάντηση ο Α. Ζαννίκος, μιλώντας για απαξίωση του θεσμού μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές.

«Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι δεν με χρειάζονται και το έχουν δηλώσει. Την ώρα που σε όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδας οι πρώην πρόεδροι χρησιμοποιούνται προκειμένου να προάγουν τον Επιμελητηριακό θεσμό και να προσφέρουν την εμπειρία τους, εδώ έχουν ακολουθήσει την τακτική του πολέμου και της λάσπης. Είναι αντιληπτό ότι εγώ δεν χωράω ανάμεσα στους συγκεκριμένους κυρίους.

Αποδέχομαι την απομάκρυνσή μου και θα τους αφήσω πλέον να αποσαρθρωθούν από μόνοι τους. Είναι δεδομένο ότι θα γίνει πολύ σύντομα. Δεν έχω να πω πολλά. Αν κοιτάξει κανείς την ημερήσια διάταξη του Επιμελητηρίου θα καταλάβει ότι η αγωνία των διοικούντων όταν η Επιχειρηματικότητα στο νησί καταρρέει είναι να διώξουν το Ζαννίκο. Ο κόσμος θα τους κρίνει», σημείωσε στα λεγόμενά του ο Α. Ζαννίκος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ