1.2.2017 10:07

Μάθημα εξωστρέφειας ή The Island of Love

• ΠΩΣ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ

Πως τονώνουμε το χειμώνα; Ερώτημα βασανιστικό όλων ανεξαιρέτως των νησιών. Η χειμερία νάρκη γίνεται … πραγματική νάρκη στις οικονομίες τους για όσες νησιωτικές κοινωνίες δένουν τα χέρια και περιμένουν το εξ’ ουρανού μάνα.

Στη γειτονική Λέσβο έχουν πάρει την απόφαση να μην αφήσουν καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στάθηκαν η αφορμή ώστε το νησί να διεκδικεί μερίδιο από τη χειμερινή γιορτή του έρωτα. Τα δυο πρώτα χρόνια σπασμωδικά και ατελέσφορα, σταδιακά όμως οργανωμένα και αποδοτικά. Την πρωτοβουλία για το δεκαπενθήμερο φεστιβάλ  The Island of Love πήρε, ως διοργανωτής, η μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ, μια εθελοντική πρωτοβουλία η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Σε μια άγονη για τα νησιά εποχή το μήνυμα ότι η Λέσβος είναι το νησί του έρωτα θα μεταφέρεται σε όλη τη χώρα με χορηγούς επικοινωνίας, μεταξύ άλλων τους ΣΚΑΙ 100.3, e-daily.gr, e-radio.gr, culturenow.gr, allaboutfestivals.gr, KISS FM κ.λπ.

Από σήμερα στη Λέσβο ξεδιπλώνεται μια κεντρική καλλιτεχνική δράση, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, και περισσότερες από 20 παράλληλες εκδηλώσεις, ικανές να χτίσουν για τη Λέσβο τη φήμη του ερωτικού νησιού.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τη φιλοτέχνηση 14 γλυπτών πτηνών, κυρίαρχο θέμα του φεστιβάλ.

 Την ίδια στιγμή, με εκθέσεις ζωγραφικής και λαϊκής Τέχνης, φωτογραφικές συναντήσεις, θεατρικά δρώμενα και δημιουργικά εργαστήρια, το πλούσιο πρόγραμμα του «The Ιsland of Love» υπόσχεται να συμπαρασύρει στους ρυθμούς του ντόπιους και επισκέπτες της Μυτιλήνης για 14 ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα με την θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2».

 Η τέχνη του γκράφιτι συναντά την κλασσική μουσική, ενώ τρεις μεγάλες συναυλίες το Σάββατο 4/2 με τον Νίκο Ζιώγαλα, το Σάββατο 11/2 με τη Νένα Βεντετσάνου και την παραμονή του «επίσημου» εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου  στις 13/2 με την Έλλη Πασπαλά πλαισιώνουν την κεντρική πρόταση του πιο «ερωτικού» φεστιβάλ της χώρας.

 Εργαστήρια κατασκευής θεατρικών μασκών και κοστουμιών εμπνευσμένες από τα «πουλιά»,  τη φετινή θεματική του φεστιβάλ, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, που εκτός των άλλων θα φιλοτεχνήσουν έναν από τους 14 «φτερωτούς καμβάδες», αλλά και εκδηλώσεις στο κέντρο της Μυτιλήνης,  θα σκορπίσουν παντού το μήνυμα της Αγάπης δίνοντας σε όλη την πόλη ένα ξεχωριστό χρώμα, το χρώμα του «The Island Of Love».

Οποιαδήποτε σύγκριση των ενεργειών των γειτόνων με τους δικούς μας ερασιτεχνισμούς γύρω από το ρουκετοπόλεμο, για παράδειγμα, ας την αποφύγουμε. Φοβάμαι ότι η σύγκριση πληγώνει… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ