22.6.2016 17:51

Με ιατρικό εξοπλισμό εφοδιάζονται Σούδα και ΒΙ.ΑΛ.

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Ένα επιπλέον όπλο αποκτούν οι ιατρικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών τόσο στον καταυλισμό της Σούδας όσο και στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ..

Το Ταμείο Αλληλεγγύης και Συνεργασίας της Μαγιόρκα, ενέκρινε το ποσό των 16.043 ευρώ προς τον Δήμο Χίου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού για τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών.

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκεθεση που συνέταξε το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου προβλέπεται η αγορά, αυτόματου φορητού εξωτερικού απινιδωτή, φορείου επειγόντων τύπου scoop, φορητού μόνιτορ ζωτικών λειτουργικών, φορητού καρδιογράφου τριών καναλιών, φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου καθώς και αναπηρικού αμαξιδίου.

Από το κονδύλι που διέθεσε η περιφέρεια της Μαγιόρκα ο Δήμος θα αξιοποιήσει περί τις 8.000 ευρώ για την αγορά των συγκεκριμένων ειδών, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά το έργο των ιατρικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ