12.11.2019 9:19

Μία εξαιρετική ομιλία με θέμα τον επεκτατισμό των γειτόνων

Εκδήλωση με θέμα «Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τον 21ο αιώνα ως αναθεωρητική δύναμη», διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 16/11 ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών με ομιλητή τον αντιστράτηγο (ε.α.) Χρήστο Δρίβα.

Το βιογραφικό του Χρήστου Δρίβα

Ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Χρήστος ∆ρίβας γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα Μεσολογγίου το 1962. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1984. Στη συνέχεια αποφοίτησε από διάφορα σχολεία του όπλου του, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Επίσης αποφοίτησε από τη Σχολή Πεζικού της Αμερικής, το Σχολείο Χειρισμού ∆ιεθνών Κρίσεων στη Γερμανία, ενώ παρακολούθησε διάφορα Σχολεία αφορώντα Στρατηγικές Αναλύσεις στην Πορτογαλία.

Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες του Στρατού ξηράς, στη Χίο, στον Έβρο, στη Βέροια, στο ΓΕΕΘΑ, στο Τμήμα ΝΑΤΟ και στη ∆ιεύθυνση Επιχειρήσεων Επιρροής την οποία και δημιούργησε εκ του μηδενός κατόπιν εντολής του Α ́ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Μ. Κωσταράκου.

Υπηρέτησε, επίσης, σε ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις στο εξωτερικό και συγκεκριμένα: ∆ύο φορές στην αποστρατικοποιημένη Ζώνη στο Ιράκ και Κουβέιτ, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη στο πλαίσιο αποστολής της ΕΕ, στα Σκόπια στο πλαίσιο επιχείρησης του ΝΑΤΟ, στο Κέντρο Στρατηγικών μελετών του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, στο Μιλάνο ως ∆ιοικητής JLSG του ΝΑΤΟ και στο Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη ως Επιτελάρχης.

Το 2014 ως επιτελάρχης του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας ενεπλάκη δραστικά στη σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεση της Στρατιωτικής Επιχείρησης της ΕΕ EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική ∆ημοκρατία με την εμπλοκή 22 κρατών μελών της ΕΕ.

Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του μετάλλια από την ελληνική πολιτεία ενώ επίσης τιμήθηκε δύο φορές με το μετάλλιο των ΗΕ και δύο φορές με το μετάλλιο του ΝΑΤΟ. Για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική ∆ημοκρατία του απενεμήθη το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Εθνικής Άμυνας. Τέλος ο Πρόεδρος της Γαλλικής ∆ημοκρατίας του απένειμε το Μετάλλιο του Ιππότη της Τιμής και της Αξίας.

Ο Aντιστράτηγος Χ. ∆ρίβας είναι κάτοχος Master of Art από το Πανεπιστήμιο του Plymouth της Μεγάλης Βρετανίας στην Εφηρμοσμένη Στρατηγική και τη ∆ιεθνή Ασφάλεια.

Ομιλεί την αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσες.

Eίναι δημότης και μόνιμος κάτοικος Χίου τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Νεαμονίτη και έχουν δύο παιδιά, τον Κώστα και τη ∆έσποινα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ