24.5.2024 14:15

Μιχάλης Σεβδυνίδης – «Γραφεία για την ενδοοικογενειακή βία σε όλο το Βόρειο Αιγαίο» (Video)

Θα είναι ειδικοί χώροι μέσα στα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου το θύμα να νιώθει ασφαλές και να εξασφαλίζεται η σωματική του ακεραιότητα

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο οποίος έκανε εκτενείς δηλώσεις σχετικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπισή του.

«Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να βλέπω την αίθουσα γεμάτη. Είναι εμφανές ότι η τοπική κοινωνία διψάει για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση,» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κ. Σεβδυνίδης και επεσήμανε ότι: «Η ενδοοικογενειακή βία δεν αφορά αποκλειστικά την αστυνομία, ωστόσο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το ζήτημα».

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής του Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε επίσης την ίδρυση γραφείων ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Βορείου Αιγαίου, που θα λειτουργήσουν άμεσα. «Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται αστυνομικοί πάνω στο αντικείμενο αυτό και θα ιδρυθούν γραφεία ενδοοικογενειακής βίας τα οποία θα ασχολούνται αποκλειστικά με τα θέματα αυτά. Θα είναι ειδικοί χώροι μέσα στα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου το θύμα να νιώθει ασφαλές και να εξασφαλίζεται η σωματική του ακεραιότητα» τόνισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

Ο κ. Σεβδυνίδης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τους Δήμους και άλλους φορείς για την εξασφάλιση της προστασίας των θυμάτων, περιλαμβάνοντας και τα ανήλικα παιδιά που ενδέχεται να επηρεαστούν από τέτοια περιστατικά. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει δράσεις στο προληπτικό στάδιο, όπως η διοργάνωση ημερίδων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Σεβδυνίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Χίου, την εκπαιδευτική κοινότητα, την εισαγγελέα Πρωτοδικών που συμμετείχε ως εισηγήτρια, καθώς και όλους τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην ημερίδα. «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες που σήμερα βρέθηκαν εδώ για να παρακολουθήσουν αυτή την όμορφη ημερίδα» κατέληξε.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την ενημέρωση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, με την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρμόδιων φορέων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ