13.11.2014 13:55

Οδηγοί υπάρχουν, λείπει ο ιατρός

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΥ, ΡΙΧΝΕΙ Ο Μ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρθηκε η συζήτηση για το ζήτημα της μεταφοράς Ασθενών από την Αμανή που πραγματοποιήθηκε στη σκιά του τραγικού θανάτου συμπολίτη μας που άφησε την τελευταία του πνοή στη Β.Δ. Χίο καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει.

Όπως εξήγησε ο Μ. Βουρνούς η στελέχωση από οδηγό μπορεί να γίνει και μέσω εθελοντικής προσφοράς κατά τα πρότυπα του πολυδύναμου ιατρείου Καρδαμύλων. Όμως σύμφωνα με τον ίδιο, άλυτο πρόβλημα παραμένει αυτό της εξεύρεσης ιατρού, η παρουσία του οποίου, στο Ασθενοφόρο, προβλέπεται υποχρεωτικά από την ελληνική νομοθεσία.

«Θα πρέπει να πιέσουμε τόσο το ΠΕΔΥ που έχει την ευθύνη στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων όσο και το ΕΚΑΒ να υπάρξει μόνιμος ιατρός στην περιοχή. Να τους πιέσουμε να εκτελέσουν το καθήκον τους σε όλο το νησί κι όχι μόνο στην κεντρική Χίο που είναι και το πιο εύκολο κομμάτι», είπε ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο περιθώριο της συγκεκριμένης συζήτησης ο Δήμαρχος Χίου μετέφερε και την είδηση ότι τελικά η κινητή προνοσοκομειακή μονάδα της Αμανής που είχε αποτελέσει στο παρελθόν μήλον της έριδος ανάμεσα σε Π. Λαμπρινούδη και «Σκυλίτσειο» τελικά ανήκει στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του νησιού, καθώς τόσο η άδεια κυκλοφορίας όσο και η τριμερής προγραμματική σύμβαση για την αγορά της είχαν ως κύριο δικαιούχο το Νοσοκομείο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ