6.11.2014 9:44

Οι «πολλοί» έγιναν δυο

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΚΑΒΙΤΕΣ

Σταγόνα στον ωκεανό της επαρκούς λειτουργίας του ΕΚΑΒ στη Χίο αποτελεί η πρόθεση της πολιτείας να προκηρύξει 2 μόνο θέσεις (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) πληρωμάτων Ασθενοφόρων για το νησί.

Όπως εξηγούν τα στελέχη του ΕΚΑΒ στον «π», για να μπορέσει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας να λειτουργήσει αυτόνομα στο νησί θα πρέπει να το παράρτημα να λειτουργήσει το ελάχιστο με 30 άτομα.

«Αυτή τη στιγμή μαζί με τους οδηγούς που έχουμε πάρει από το Νοσοκομείο είμαστε 15 άτομα. Καταλαβαίνει κανείς ότι το να προστεθούν ακόμα δύο δεν επιλύει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, τα αποτελέσματα της οποίας είδαμε δυστυχώς το προηγούμενο διάστημα. Χρειαζόμαστε το λιγότερο 30 άτομα ώστε να μπορούμε να βγάλουμε δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια και να στελεχώσουμε αυτόνομο τηλεφωνικό κέντρο. Επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει, εμείς ακόμα περιμένουμε καλόπιστα τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκαν Υπουργοί και Βουλευτές το προηγούμενο διάστημα », ανέφεραν οι ίδιοι στον «π».

Η προκήρυξη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την πλήρωση των θέσεων απαραίτητα προσόντα είναι:

Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης» του Ι.Ε.Κ. ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Εν ελλείψει υποψηφίων με τα ανωτέρω προσόντα επιτρέπεται η πρόσληψη υποψηφίων με απολυτήριο τίτλο Ελληνικού Λυκείου ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ι.Ε.Κ. ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ