17.5.2024 11:01

Οινούσσες: Πρόγραμμα Προληπτικής Ενημέρωσης για την Υγεία

Ένα πρόγραμμα προληπτικής ενημέρωσης για θέματα υγείας, που διοργανώνει ο Δήμος Οινουσσών, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, με τους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά στις ενημερωτικές συναντήσεις.


Τον Απρίλιο, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με θέμα την παιδική παχυσαρκία, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο ενδοκρινολόγος Παναγιώτης Μοσχούρης, ο διατροφολόγος Περίανδρος Πάμπαλος και ο παιδοψυχολόγος Γεώργιος Μπουρούς, παρουσίασαν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και ανέλυσαν τους κινδύνους που εγκυμονεί η παιδική παχυσαρκία για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές.
Τον Μάιο, μια δεύτερη εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Παιδιού κι Εφήβου της Χίου, εστίασε στη σχέση ψυχικής και σωματικής υγείας.

Οι ψυχολόγοι Πηνελόπη Σπεντζούρη και Κύρα Τσούρου παρουσίασαν τις επιστημονικές διαπιστώσεις σχετικά με τη σύνδεση της ψυχικής ισορροπίας με διάφορες σωματικές παθήσεις, προκαλώντας ένα γόνιμο διάλογο με το κοινό.


Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τους επιστήμονες που συνεισφέρουν στο πρόγραμμα και ανακοινώνει ότι οι δράσεις κοινωνικής μέριμνας και προληπτικής ιατρικής θα συνεχιστούν, σε συνεργασία με φορείς όπως η 2η ΥΠΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ