15.5.2024 15:45

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Ένας Άθραυστος Δεσμός με την Κοινωνία μας

Σήμερα, 15 Μαΐου, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο της ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας μας. Όπως εύστοχα επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μιχαήλ Άνθιμος Δήσσος, η οικογένεια αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς το στήριγμα, το καταφύγιο και την πηγή δύναμης, χαράς και ελπίδας.

Η οικογένεια διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας και μας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Είναι ο χώρος όπου νιώθουμε ασφάλεια, αποδοχή και ανιδιοτελή αγάπη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Friedrich Nietzsche, "Στην οικογενειακή ζωή, η αγάπη είναι το λάδι που διευκολύνει την τριβή, το τσιμέντο που μας δένει και η μουσική που φέρνει αρμονία."

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της οικογένειας για την ανάπτυξη της κοινωνίας, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας, στηρίζει έμπρακτα αυτόν τον θεσμό. Στις 21 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει τη δέσμευση της Περιφέρειας για την ενίσχυση των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ