30.10.2015 10:32

Πλωτές εξέδρες αντί πεζοδρομίων

ΣΤΟΝ «ΠΑΓΟ» ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Προσωρινό φρένο στην υλοποίηση του προγραμματισμού για τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων στη νότια πλευρά της προκυμαίας έβαλε με ομόφωνη απόφασή της η Λιμενική Επιτροπής της Πέμπτης.

Η Λιμενική Επιτροπή αποδεσμεύει τα χρήματα από τον κωδικό του συγκεκριμένου έργου και τα μεταφέρει σε άλλο κωδικό για την προμήθεια βαρέως τύπου πλωτών εξέδρων στο νότιο τμήμα του λιμένα ώστε να αυξηθούν οι θέσεις ελλιμενισμού.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνουμε το έργο των πεζοδρομίων. Αν έχουμε τελειώσει με τις εγκρίσεις μέσα στο 2016 θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της πρώτης φάσης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 900.000 ευρώ. Σπάζοντας το έργο σε τρία κομμάτια, θα δεσμεύσουμε ποσό 300.000 ευρώ μέσα στον προϋπολογισμό του 2016 ώστε να προχωρήσει η πρώτη φάση υλοποίησής τους», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

Παράλληλα ζήτησε κι έλαβε από το σώμα την έγκριση ποσού 10.000 ευρώ για εκπόνηση μελέτης για τη θωράκιση του κεντρικού λιμένα μέσω φυσικών ογκόλιθων ώστε οι όποιες εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ