Ούτε ένα χρόνο δεν πρόλαβε να κλείσει ο επισκευασμένος δρόμος από Θολόποτάμι προς Άγιο Γεώργιο Συκούση και κατέρρευσε και πάλι ακριβώς στο σημείο όπου είχε καταρρεύσει ξανά τον Μάρτιο του 2014.
Παρά τα έργα που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγους μήνες και κόστισαν στην τσέπη του Χιώτη πάνω από 40.000 ευρώ (συνολική εργολαβία 100.000 ευρώ μαζί με την αποκατάσταση του οδοστρώματος στη Νέα Μονή), ο δρόμος πήρε την κατηφόρα (βλ. φώτο) δημιουργώντας σημαντικά ερωτηματικά για τις παρεμβάσεις και τον τρόπο υλοποίησης των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια.
«Ήταν έργο μπάλωμα»
Ο «π» ζητώντας διευκρινήσεις από την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Χίου Α. Τσικολή έλαβε την απάντηση ότι «αυτά συμβαίνουν όταν μερικά πράγματα δεν γίνονται όπως πρέπει».
«Υπάρχουν δύο ειδών μελέτες. Αυτές που γίνονται στα πλαίσια συντήρησης ενός έργου, αλλά και οι άλλες που περιλαμβάνουν γεωτεχνικές μελέτες, αποστραγγιστικά έργα κι εν πάση περιπτώσει μελετούν ένα πρόβλημα σε βάθος», εξήγησε στον «π» η κ. Τσικολή χαρακτηρίζοντας το έργο που προηγήθηκε της καταστροφής ως «μπάλωμα» κι όχι ως οριστική λύση.
«Ενεργό γεωλογικό φαινόμενο»
Για άρτια εργολαβία που όμως έπεσε πάνω σε γεωλογικό φαινόμενο που έχει συνέχεια έκανε λόγο ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μ. Κράκαρης. Όπως σημείωσε το έργο που εκτελέστηκε επί ημερών του είναι άρτιο τεχνικά ωστόσο όπως φαίνεται πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο που εξελίσσεται με αποτέλεσμα να απαιτούνται περεταίρω παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος.
Από την πλευρά τους πάντως οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας αναφέρουν ότι το κόστος αποκατάστασης της νέας ζημιάς θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον εργολάβο στα πλαίσια της υποχρεωτικής συντήρησης του έργου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.