11.12.2014 9:49

Πόσες είναι κατάλληλες;

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ 130 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της επόμενης Τετάρτης αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της καταλληλότητας των 130 παιδικών χαρών που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου ένας από τους ειδικούς φορείς πιστοποίησης θα πρέπει αρχικά να ελέγξει, δευτερευόντως να υποδείξει τις απαραίτητες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν και τέλος να υπογράψει την πιστοποίηση ότι όλες οι παιδικές χαρές που ανήκουν στο Δήμου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας.

«Είναι μεγάλο ζητούμενο για εμάς να δούμε πόσες από αυτές είναι κατάλληλες για να φιλοξενούν παιδικές δραστηριότητες. Κατά τη γνώμη μου είναι είτε ελάχιστες είτε δεν υπάρχει καμία που να πληροί τις προϋποθέσεις. Στόχος του ανάδοχου φορέα είναι πρώτα να επισκεφθεί όλες τις παιδικές χαρές κι έπειτα να μας υποδείξει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις. Τέλος, αφού προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις,  ο ειδικός φορέας θα μας πιστοποιήσει με το αντίστοιχο πιστοποιητικό», δήλωσε στον «π» ο κ. Βουρνούς.

Μέχρι στιγμής μάλιστα ήδη τέσσερις πιστοποιημένοι φορείς έχουν καταθέσει προσφορά με το Δημοτικό Συμβούλιο να καλείται να επιλέξει την πιο συμφέρουσα για το Δήμο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ