16.12.2014 9:41

Προσοχή... βρέχει δέντρα! [BINTEO]

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ, ΛΙΘΙ ΚΙ ΑΝΑΒΑΤΟ

Αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2012 έρχονται πλέον οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν, με τους παρέδρους της Σιδιρούντας, του Αναβάτου αλλά και του Λιθίου να απευθύνουν έκκληση για απλούστευση των διαδικασιών ώστε να επισπευτεί η κοπή των καμένων δέντρων που βρίσκονται κοντά στον δρόμο.

Μετά τις καταγγελίες του παρέδρου του Αναβάτου στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αδιαφορία και γραφειοκρατία στο ζήτημα της αδειοδότησης των αιτούντων για υλοτόμηση, ο πάρεδρος της Σιδηρούντας Αν. Τσουρής καταθέτει μέσω του «π» την αγωνία του σημειώνοντας ότι από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα καθώς το φαινόμενο της πτώσης δέντρων είναι πλέον καθημερινό.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Στο δεξιό ρεύμα από Χίο για Σιδηρούντα πέφτουν καθημερινά τα πεύκα με αποτέλεσμα οι οδηγοί είτε να παρακάμπτουν το δέντρο μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κοντά στον γκρεμό, είτε αν έρχεται κάποιος άλλος υπάρχει ο κίνδυνος να τρακάρεις», δήλωσε εισαγωγικά ο ίδιος.

Μάλιστα γνωρίζοντας ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για καύσιμη ύλη είναι αυξημένο ζήτησε την απλούστευση των διαδικασιών ώστε να δίνεται άμεσα άδεια σε όποιον θελήσει να υλοτομήσει σε περιοχές των καμένων.

«Αυτή τη στιγμή για να πάρει κάποιος άδεια θα πρέπει να κάνει την αίτηση στον Δήμο, να περιμένει να μεταβιβαστεί στο Δασαρχείο και από εκεί να λάβει την τελική άδεια. Ας κάνουν κάτι ώστε όλη η διαδικασία να απλουστευτεί», κατέληξε ο κ. Τσουρής.

Στον αντίποδα πάντως η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Β. Ποταμούση μιλώντας στον «π» διαβεβαίωσε ότι η έγκριση της άδειας από τη στιγμή της υποβολής αίτησης στον Δήμο είναι θέμα μόλις λίγων ημερών. Προέτρεψε μάλιστα όποιον ενδιαφέρεται για υλοτόμηση καμένων δέντρων από την πυρκαγιά του 2012 να υποβάλλει σχετική αίτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

«Ακόμα δεχόμαστε αιτήσεις και θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε μέχρι να καλυφθεί ο διαθέσιμος όγκος ξυλείας. Ο χρόνος που απαιτείται για την αδειοδότηση είναι λιγότερος από μία εβδομάδα», δήλωσε η ίδια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ