15.10.2014 14:43

Προσωρινή επίλυση για το πολυδύναμο των Καρδαμύλων

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

Καρπούς φαίνεται ότι απέδωσαν οι προσπάθειες των κατοίκων των Καρδαμύλων, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ορθή λειτουργία του πολυδύναμου Ιατρείου της περιοχής.
Τα αποτελέσματα
Έτσι όπως έγινε γνωστό από τη συνέλευση των συλλόγων και των φορέων των Καρδαμύλων οι επαφές που είχαν με το Διοικητή Κέντρο Υγείας Πυργίου, το Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Ταξίαρχο, το Δήμαρχο Χίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, τον Αντιδήμαρχο Καρδαμύλων και την Τοπική Ενότητα Καρδαμύλων, απέφεραν αποτελέσματα:
α) Ο δεύτερος ιατρός μετά από εικοσαήμερη εκπαίδευση στο νοσοκομείο Χίου θα βρίσκεται στο πολυδύναμο ιατρείο περίπου στα μέσα Νοεμβρίου.
β) Η νοσοκόμα έχει επιτρέψει στα καθήκοντα της και στις άδειες η θέση της θ’ αναπληρώνεται.
γ) Ο δήμος παραχωρεί δωρεάν σπίτι διαμονής για τους δύο γιατρούς στα διαμερίσματα της δωρεάς των αδερφών Γεμέλου.
δ) Ο δήμος θα παραχωρήσει άδεια στους εθελοντές οδηγούς να χρησιμοποιούν το ασθενοφόρο.
ε) Ο Διοικητής του Νοσοκομείου θα διαθέσει μία ομάδα γιατρών για την κατάλληλη εκπαίδευση εθελοντών ώστε να συνεπικουρούν το γιατρό σε περιπτώσεις διαμετακομιδής ασθενών στο Νοσοκομείο.
στ) Ο Ταξίαρχος Χίου θα μας διαθέσει το ασθενοφόρο με τον οδηγό του 643 σε περίπτωση ανάγκης. Με την κάλυψη της κενής θέσης του ιατρού στο 643, θα μπορούν να εξυπηρετούνται έκτακτα περιστατικά, ελλείψει γιατρού. Τέλος πρότεινε να επισκέπτονται το Πολυδύναμο Ιατρείο Καρδαμύλων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στρατιωτικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ