25.11.2014 10:33

Ρίχνει την ιδέα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Να αξιοποιηθεί προς όφελος της Χίου αλλά και της επιστήμης το κενό που αφήνει πίσω της η κατάργηση του τμήματος Τουρισμού και η μεταφορά του στη Ρόδο προτείνει μέσα από το politischios.gr ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Στ. Μιχαηλίδης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» οι εξελίξεις ξάφνιασαν δυσάρεστα την τοπική κοινωνία καθώς η πανεπιστημιακή κοινότητα γνώριζε εδώ και πολύ καιρό ότι συζητούνταν η μεταφορά του τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη σκέψη που κατέθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, η παράδοση της Χίου στη Ναυτιλία είναι τέτοια που επιτρέπει την εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης που παρέχει το ήδη υπάρχον τμήμα στο επόμενο στάδιο που είναι ο λεγόμενος χωροταξικός σχεδιασμός.

«Ερευνώντας τις τάσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, θα έλεγα ότι το ενδιαφέρον τόσο της Ε.Ε. όσο και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ευρώπης επικεντρώνεται στον λεγόμενο χωροταξικό σχεδιασμό. Αυτή η νέα επιστήμη έρχεται να «κουμπώσει» πάνω στην ανησυχία της Ε.Ε. στην έννοια και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής. Θα μπορούσε το Πανεπιστήμιο να διερευνήσει αυτό το θέμα που άπτεται μίας μοντέρνας επιστήμης που απασχολεί πολλά πανεπιστήμια στην Ε.Ε. και έχει σχέση με την ενέργεια της θάλασσας, την αέναη ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος», εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ