5.3.2020 16:03

Στη διεθνή έκθεση τροφίμων "Detrop Boutique 2020" τα προϊόντα του Βορείου Αιγαίου

Mε βάση την ανανεωμένη πρόταση που εφαρμόστηκε στην πρόσφατη “ΕΞΠΟΤΡΟΦ”, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των διατροφικών επιχειρήσεων απ’ όλα τα νησιά, στην παραδοσιακά σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων &ποτών της χώρας, την 29 η “DETROP BOUTIQUE 2020”, η οποία διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO”, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετέχει ανελλιπώς δεδομένου ότι η Βόρεια Ελλάδα  αποτελεί παραδοσιακά τη σημαντικότερη ίσως αγορά για τα προϊόντα των νησιών.

Η “29 η Detrop Boutique” είχε ως στόχο, να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen τρόφιμα, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και από άποψη μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων μικροπαραγωγών. Είναι το γεγονός που προβάλλει τη γαστρονομική κουλτούρα της

χώρας, σε εγχώριους και διεθνείς αγοραστές, ενώ απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, σε αντιπροσώπους supermarkets, ξενοδοχείων & εστιατορίων, καθώς και σε καταστήματα delicatessen, οργανικών προϊόντων και φούρνους.

Τη φετινή έκθεση, επισκέφθηκαν χιλιάδες τελικοί καταναλωτές από τη Μακεδονία και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και πολύ μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το γενικό συντονισμό της όλης συμμετοχής, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Πανάγος Κουφέλος, ενώ την οργάνωση της αποστολής & παρουσίας των επιχειρήσεων εντός του ενιαίου περιπτέρου, είχε το στέλεχος marketing επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. Πάνος Πίτσιος.

Το περίπτερο 44 τ.μ. της Π.Β.Α., στελέχωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και οι απόδημοι εθελοντές από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου – κάτοικοι Θεσσαλονίκης.

Έχοντας τα χαρακτηριστικά μιας απόλυτα ποιοτικής εμπορικής συνάντησης παραγωγών –επιχειρηματιών, εμπορικών αντιπροσώπων και καταναλωτικού στο περίπτερο της Π.Β.Α. επιτεύχθηκαν:

1. H ολοκληρωμένη παρουσίαση της παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής, μέσω της έκθεσης των διατροφικών προϊόντων όλων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν και μέσω των συνεχών γευσιγνωστικών δοκιμών που διενεργούσαν οι εθελοντές, καθόλο το τριήμερο, και

2. H καταγραφή της εκφρασμένης ατομικής και κλαδικής ζήτησης των προϊόντων από εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου (Ελλάδας και εξωτερικού), η οποία στη συνέχεια θα προωθηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, αναφορικά με τις πωλήσεις των τοπικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα με τις καθεαυτού εργασίες της έκθεσης, στα ειδικά διαμορφωμένα “σαλόνια γαστρονομικών εκδηλώσεων” με το γενικό τίτλο “Delicious Moments”, η Π.Β.Α. έδωσε δυναμικό παρών, με τα ποικίλα προϊόντα της. Από το εξειδικευμένο προσωπικό των διαδραστικών events ενημέρωσης και υπό την καθοδήγηση των project managers Σύλβια Κουμεντάκη και Νανά Ζυγούρα, δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχθεί η αξία του “pairing” στο Βόρειο Αιγαίο, μέσα από προτεινόμενους ιδανικούς συνδυασμούς, μεταξύ αφενός διαφόρων ετικετών αλκοολούχων ποτών (αποσταγμάτων, οίνων και μπύρας) και αφετέρου διαφόρων brands τυροκομικών, ελαιοκομικών, αλειμμάτων, αρτυμάτων, αλιπάστων, κ.ο.κ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ