1.7.2016 17:11

Στην αντεπίθεση ο Γ. Μπελέγρης [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΡΑ

Στην αντεπίθεση μέσω συνέντευξής του στα τοπικά ΜΜΕ, προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης αναφορικά με τα όσα ανέφερε σε επιστολή του στον «π» ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Μηνά Γ. Παντελάρας.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τον ίδιο από τη στιγμή που ο Δήμος παρέλαβε τη σκυτάλη της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών από την εταιρία «Οικόπολις» σημειώθηκε αύξηση των ανακυκλώσιμων κατά 30%. Το α’ τρίμηνο του 2016 ο Δήμος μάζεψε 165 τόνους, το β’ τρίμηνο 211 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά. Μάλιστα όλο το 2015 ο Δήμος εισέπραξε ανταποδοτικά οφέλη ύψους 65.000 ευρώ.

Το κόστος

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας πριν ο Δήμος υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης υπήρχε σύμβαση με την «Οικόπολις» χωρίς οφέλη για τον Δήμο. Η αποκομιδή από την ιδιωτική εταιρία, σύμφωνα με τον κ. Μπελέγρη, κόστισε 167.000 ευρώ για το 2013 (13.000 ευρώ τον μήνα) και 110.000 ευρώ (ή 9.000 ευρώ τον μήνα) για το 2014.

«Αυτή τη στιγμή ο Δήμος συλλέγει τα ανακυκλώσιμα με δύο οχήματα και 4 εργάτες που κοστίζουν 108.000 ευρώ τον χρόνο. Αν αφαιρέσουμε από αυτό το ποσό τα ανταποδοτικά που λαμβάνουμε τότε το συνολικό κόστος αποκομιδής ανέρχεται στις 43.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση ότι η εταιρεία «Οικόπολις» είναι συμφερόντων του υιού του κ. Παντελάρα.

Τέλος ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε ως «μισό έργο» την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων στον πρώην Δήμο Αγίου Μηνά αφού όπως είπε αγοράστηκαν οι κάδοι χωρίς το απαραίτητο μηχάνημα για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Μάλιστα επέμεινε ότι υπάρχει σχεδιασμός για την κατάργηση των υπόγειων κάδων, απόφαση που θα ληφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ