3.7.2012 11:31

Στο Γούβι ο «Στυλιανός»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί στο τελευταίο του αγκυροβόλιο στο Γούβι,  το αλιευτικό σκάφος «Στυλιανός», το οποίο συντηρήθηκε επισκευάστηκε και πλέον μετά από χρόνια που βρίσκονταν παρατημένο στο Θόλος κάνει το τελευταίο του μπάρκο με προορισμό το Γούβι.
Φυλλάδιο για το ταξίδι, θα δώσει επί της ουσίας σήμερα η οικονομική επιτροπή εγκρίνοντας το ποσό που απαιτείται για τη μεταφορά κι εγκατάσταση του.
Η τράτα «Στυλιανός» θα υιοθετηθεί όπως δήλωσε στον «π» ο Κ. Μούνδρος αντιδήμαρχος Ομηρούπολης και πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, από τους συνταξιούχους και από τους μαθητές του ΕΠΑΛ του Βροντάδου.
Παλιά και νέα γενιά θα έχουν στις πλάτες τους τη συντήρηση του αλιευτικού έτσι ώστε αυτό να αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο για τον τόπο που έχει συνδέσει την ύπαρξη και όλη την ιστορία του με τη θάλασσα.
Η επίσημη παρουσίαση του σκαριού θα γίνει στις εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πολιτιστικό καλοκαίρι του Βροντάδου στις  18 Ιουλίου.
Παράλληλα με την παρουσίαση του μουσειακού, αλιευτικού σκάφους «Στυλιανός», θα πραγματοποιηθεί  έκθεση παραδοσιακών τενεκεδένιων «καραβακιών τα οποία και έφτιαχναν τις προηγούμενες δεκαετίες κυρίως, τα συνεργεία των νεαρών από τις συνοικίες της Χίου συμμετέχοντας στο έθιμο των πρωτοχρονιάτικων βαπορακιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ