8.1.2014 11:19

Σύλληψη 34χρονου Τούρκου στον Μέγα Λιμνιώνα

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥ - ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Την πιθανή εμπλοκή 34χρονου Τούρκου, που συνελήφθη χθες το απόγευμα από τους Αστυνομικούς, σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ερευνά το τελευταίο 24ωρο η Ασφάλεια Χίου.

Ο Τούρκους γεννηθείς του 1980 βρέθηκε στην παράκτια περιοχή ανάμεσα σε Αγία Ερμιόνη και Μέγα Λιμνιώνα χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει κατά την προανακριτική διαδικασία την παρουσία του στη Χίο.

Όπως είπε στους Αστυνομικούς είναι κατά κύριο επάγγελμα Ψαράς και βρέθηκε στη Χίο όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε λόγω του υψηλού κυματισμού, γεγονός που δεν επαληθεύεται καθώς στο στενό της Χίου τα τελευταία 24ωρα οι άνεμοι που έπνεαν δεν ξεπερνούσαν τα 5 μποφόρ.

Μάλιστα όπως εξήγησε στους Αστυνομικούς ο ίδιος βρίσκονταν πάνω στη γραμμή των συνόρων και αμέσως μετά το «ναυάγιο» ξεκίνησε να κολυμπάει επί 2 συνεχόμενες ώρες. Όμως στις ερωτήσεις των προανακριτικών υπαλλήλων για ποιο λόγο δεν κολύμπησε προς τον Τσεσμέ αλλά προτίμησε να έρθει στη Χίο, δεν έδωσε καμία απάντηση.

Οι ανεπαρκείς εξηγήσεις του 34χρονου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχετίζεται με τους μετανάστες που εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στον κόμβο του Κάραβελ, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται σε προανακριτικό στάδιο.

Ο 34χρονος Τούρκος το μεσημέρι της Τετάρτης θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ