9.12.2015 22:02

Τα «capital control» γκρεμίζουν το «Ανδρεάδειο» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στο βάλτο των οικονομικών προβλημάτων που δημιούργησε στην ανάδοχο εταιρία η επιβολή ελέγχου κεφαλαίων, βουλιάζει καθημερινά το έργο της ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Ανδρεάδειου Γυμνασίου του Βροντάδου.

Η πρόθεση της Τεχνικής Εταιρίας να επιβάλλει ρήτρες στον εργολάβο Β. Κουτσιόπουλο εξαιτίας της καθυστέρησης των εργασιών αλλά και η ένσταση του αναδόχου του έργου κατά της ποινικής ρήτρας βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας ενώ η εταιρία θα έπρεπε να έχει εκτελέσει έργα ύψους 600.000 ευρώ μέχρι και πριν λίγες ημέρες είχε εκτελέσει εργασίες ύψους μόλις 31.500 ευρώ.

«Δεν υπήρχε εναλλακτική από την υπηρεσία μας για να μην επιβληθούν ποινικές ρήτρες. Από τη στιγμή που ο εργολάβος πήρε παράταση άνευ αναθεωρήσεως ήταν αυτονόητο ότι θα επιβληθούν ρήτρες κι αυτό το γνώριζε η εταιρία από την αρχή», εξήγησε ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Παπαλάνης.  

Στον αντίποδα ο εργολάβος Β. Κουτσιόπουλος σημείωσε ότι η εργολαβία «σκόνταψε» στα προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας των «capital control».

«Δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε μέχρι και τον Αύγουστο. Και πάνω που πήγαμε να εισπράξουμε τον τελευταίο λογαριασμό των 67.000 ευρώ πέσαμε πάνω στις ποινικές ρήτρες» εξήγησε ο ίδιος.

«Αν υπάρξει ποινική ρήτρα θα χάσουμε τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να επιβληθούν ποινές στον εργολάβο γιατί θα βρεθούμε στον δρόμο», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των οικοδόμων του νησιού Μ. Τσάκος προκαλώντας την αντίδραση του Μ. Σκούφαλου που είπε προς τον πρώτο ότι διακατέχεται από οπορτουνισμό παρέχοντας κάλυψη στην εταιρία.

Γεγονός πάντως αποτέλεσε η διάχυτη ανησυχία που προκάλεσαν τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Στρ. Γδύση που ξεκαθάρισε στο σώμα ότι σε περίπτωση που το έργο δεν ολοκληρωθεί τότε ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων 600.000 ευρώ ενώ στο χειρότερο σενάριο, δηλαδή ότι το έργο δεν θα καταστεί λειτουργικό μέχρι τον Μάρτιο του 2017 τότε θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 1,3 εκ. ευρω.

Η λήψη απόφασης πάντως έπειτα από σχεδόν μία ώρα συζήτησης αναβλήθηκε για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Λ. Παπαλάνη να τονίζει ότι μέχρι τότε ο ανάδοχος θεωρείται έκπτωτος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ