26.7.2024 9:41

«Βραβεύτηκε η μεγάλη προσφορά στην πατρίδα, η ναυτοσύνη και το φιλότιμο του Έλληνα απόμαχου ναυτικού»

Τιμητική βράβευση στην ΠΕΣ-ΝΑΤ από την Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας

Το Δ.Σ της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου ευχαριστεί θερμά την «Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας» για την βράβευση του σωματείου μας, κατά την χθεσινή πολιτισμική εκδήλωση της «Ένωσης», από τον διήμερο Παγχιακό εορτασμό «Μνήμη Αγίας Παρασκευής – Μνήμη Μικράς Ασίας».

Με τον τρόπο αυτό, τίμησε τους απόμαχους Ναυτικούς του Νησιού μας, τίμησε την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά των Απόμαχων της αρμύρας στην Πατρίδα μας, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους, την προσφορά, την αφοσίωση και την πίστη στην Ναυτική μας παράδοση, άσχετα αν η Πατρίδα εξακολουθεί να μην μας προσφέρει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ!!.

Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον πρόεδρό μας, ο επίτιμος πρόεδρος της «Ένωσης», Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος, μετά από αίτημά του, μιας και ό ίδιος είναι παιδί Ναυτικού, κατά την χθεσινή πολιτισμική εκδήλωση της « Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας», από τον διήμερο Παγχιακό εορτασμό «Μνήμη Αγίας Παρασκευής – Μνήμη Μικράς Ασίας».

Τιμή, ευγνωμοσύνη και δόξα σε όλους τους αφανείς ήρωες Ναυτικούς μας, που εκείνα τα χρόνια, σε πλοία κάτεργα, πλωτά φέρετρα, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, εργασίας και τροφοδοσίας, με την Ναυτοσύνη τους και το Ελληνικό φιλότιμο, κατάφεραν να κάνουν το «Θαύμα» όπως όλοι αποκαλούν, και που οι παλαιότεροι εφοπλιστές το ανάφεραν προς τιμήν τους πολύ συχνά, φέρνοντας την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία στην πρώτη θέση παγκοσμίως, και κάνοντας γνωστή την Πατρίδα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Τιμή, ευγνωμοσύνη και δόξα σε όλους εκείνους τους αφανείς Ήρωες Ναυτικούς μας, που έδωσαν την ζωή τους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στον Ναζισμό – Φασισμό.

Τιμή, ευγνωμοσύνη και δόξα σε όλους εκείνους τους αφανείς Ήρωες Ναυτικούς μας, που χάθηκαν στα πελάγη και τους ωκεανούς, και σε όλους τους κεκοιμημένους συναδέλφους μας.

Τιμή, ευγνωμοσύνη και δόξα σε όλους εκείνους τους Ναυτικούς μας, που εξορίστηκαν από την Πατρίδα μας, γιατί απαιτούσαν τα αυτονόητα, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ωραρίων εργασίας και διατροφής.

Τιμή, ευγνωμοσύνη και δόξα σε όλους τους Απόμαχους και Μάχιμους της Αλμύρας, που τόσα χρόνια ήταν, και παραμένουν να είναι οι στυλοβάτες της Ελληνικής Οικονομίας, που δυστυχώς τα τελευταία 50 χρόνια καμιά Ελληνική Κυβέρνηση δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή προς αυτούς, κάτι που το ανάφερε πέρσι το Πάσχα πολύ συγκεκριμένα στο μήνυμα του προς τους Ναυτικούς μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ Μάρκος, και περικλείει όλη την αλήθεια…. «Σε σας που έχετε προσφέρει τόσα πολλά στην Πατρίδα, σε σας που η Πατρίδα εξακολουθεί να προσφέρει τόσα λίγα»!!. 

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε για την βράβευση με χρυσό μετάλλιο, τεσσάρων (4) εκ των γηραιότερων απόμαχων Αγιοπαρασκευουσίων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ