18.9.2015 12:22

17 ψηφοδέλτια, 63.204 ψηφοφόροι

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Χίου που ήδη από χθες έχει παραλάβει τα ψηφοδέλτια και το σύνολο του εκλογικού υλικού που απέστειλαν τα κόμματα και το Υπουργείο Εσωτερικών αντίστοιχα.

Οι εκλογικοί σάκοι με όλο το απαιτούμενο υλικό έφυγαν το μεσημέρι της Πέμπτης για τις Οινούσσες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας για Ψαρά ενώ σήμερα Παρασκευή το υπόλοιπο υλικό θα παραδοθεί στον Δήμο Χίου ώστε όλα να είναι έτοιμα εγκαίρως ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο εκλογικό κέντρο.

17 ψηφοδέλτια στη Χίο

Σύμφωνα με τον Δ. Βούκουνα εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από τα 19 κόμματα και τους μεμονωμένους υποψηφίους που αναγνώρισε ο Άρειος Πάγος σε πανελλαδικό επίπεδο, στη Χίο συμμετέχουν τα 17 από αυτά, τα οποία απέστειλαν και τα σχετικά ψηφοδέλτια.

Το εκλογικό σώμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Βούκουνας το εκλογικό σώμα αποτελείται από 63.204 άτομα συν 1.100 άτομα που αποτελούν το σώμα των ένστολων και που θα ψηφίσουν με ειδική εκλογική κατάσταση.

Το εκλογικό σώμα έχει ενσωματώσει την αναθεώρηση που έγινε μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι γεννηθέντες του 1998 που τότε δεν είχαν προλάβει να ψηφίσουν.

Τμήμα ετεροδημοτών

Παράλληλα στη Χίο θα λειτουργήσει και τμήμα ετεροδημοτών στη σχολή Μηχανικών, εκεί όπου θα μπορούν να ψηφίζουν όσοι από τους 79  ετεροδημότες συμπολίτες μας που δεν είναι από τη Χίο και θέλουν να ψηφίσουν τους υποψηφίους σε Α’ και Β’ Αθηνών καθώς και σε  Α’ Θεσσαλονίκης.

Πρώτα στην Περιφέρεια

Σε ότι αφορά στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων φέτος για πρώτη φορά αυτά θα μεταδοθούν πρώτα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας κι από εκεί με εφαρμογή web θα αποστέλλονται στο Ypes.gr με σκοπό τη σταδιακή κατάργηση της τηλεφωνικής μετάδοσης.

Τέλος σύμφωνα με τον κ. Βούκουνα τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 19:30 της Κυριακής ενώ γύρω στις 21:00 θα έχει διαμορφωθεί σαφής εικόνα τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ