27.10.2015 16:08

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Ο ΕΝΑΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΒΟΥΛΕYΤΗΣ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ

Να πείσουν ότι οι ίδιοι δεν βρίσκονται έξω από την τοπική πραγματικότητα αλλά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση επίλυσης του μεταναστευτικού, επιχειρούν μέσω του «π» οι δύο τοπικοί Βουλευτές.

Η εικόνα ότι οι Α. Μιχαηλίδης και Ν. Μηταράκης έχουν εναποθέσει στις πλάτες της τοπικής κοινωνίας αλλά και της αυτοδιοίκησης όλο το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού, είναι πλέον διαδεδομένη με τους ίδιους να δηλώνουν ότι αδικούνται από μία τέτοια κριτική.

Α. Μιχαηλίδης

«Τίποτα δεν γίνεται τυχαία»

 «Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Ωστόσο τίποτα μέχρι στιγμής δεν γίνεται τυχαία. Η πύκνωση των δρομολογίων δεν ήρθε εξ ουρανού. Το χθεσινό αποτέλεσμα να βρίσκονται στο νησί μας μόνο 1.200 άτομα από τις 7.000 που ήταν μέχρι πρότινος, δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα συνεχών επαφών και παρεμβάσεων στα Υπουργεία και στους αρμόδιους φορείς. Ακόμα και η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα αλλά και του Υπουργού στη Χίο, είναι μία προσπάθεια δική μας ώστε η κεντρική εξουσία να έρθει κοντά στο πρόβλημα και να το αξιολογήσει. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα προηγούμενα προστίθεται ότι η προσπάθεια ορισμού συντονιστή που θα διαχειρίζεται όλο το μεταναστευτικό στη Χίο. Το γεγονός ότι δεν βγαίνουμε καθημερινά στα ΜΜΕ σαν μαϊντανοί να λέμε τι κάνουμε δεν σημαίνει ότι καθόμαστε», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ν. Μηταράκης

«Δεν προσκλήθηκα σε καμία σύσκεψη»

«Από τον Ιανουάριο είχαμε προειδοποιήσει ότι ‎η προτεινόμενη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε σε πολλαπλασιασμό των ροών προς την Ελλάδα. Δυστυχώς επαληθεύτηκε. Επί μήνες η Κυβέρνηση δεν έπαιρνε μέτρα, δεν αξιοποιούσε Ευρωπαϊκά Κονδύλια και χτες οδηγήθηκε σε μια συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ η οποία εγείρει πολλά ερωτηματικά. Ερωτηματικά που έθεσε σήμερα η ΝΔ με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

‎Εδώ στη Χίο είμαι παρόν αυτές τις δύσκολες μέρες. Για άλλη μια φορά εμφανίζεται πρόβλημα συντονισμού καθώς δεν προσκλήθηκα στη σύσκεψη που διοργανώθηκε κατά την επίσκεψη του Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει την συνεργασία. Ας αναλάβει όμως τις ευθύνες της απέναντι στον τόπο, δεν υπάρχει πλέον ανοχή».

Και οι δυο πάντως δεν απαντούν επαρκώς στο ερώτημα, πού ήταν οι βουλευτές του νησιού, όταν όλη η κοινωνία ήταν στο πόδι για την αντιμετώπιση της κρίσης των προηγούμενων ημερών;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ