15.10.2015 11:13

Αλλαγή σκυτάλης στη Μονομετοχική Ακινήτων

Νέα πορεία για τη Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Χίου σηματοδοτεί η χθεσινοβραδινή παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Γ. Τσάκου από την προεδρεία της Εταιρίας και η αντικατάστασή του από τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Γ. Καραμανή.

Η παρουσία Τσάκου αποτιμήθηκε ναι μεν θετικά σε σειρά ζητημάτων όπως οι γαλάζιες σημαίες όμως διαπιστώθηκε ολιγωρία ως προς τη διαδικασία καταγραφής της ακίνητης περιουσίας του Δήμου που απαρτίζεται από χιλιάδες ακίνητα τόσο εντός όσο κι εκτός πόλης.

Η συγκεκριμένη αλλαγή πάντως δεν είναι η μοναδική αφού, η Μονομετοχική Ακινήτων αποκτά και νέα στέγη. Ήδη τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται στο κτίριο της οδού Λάδης προκειμένου η Εταιρία να αποκτήσει τον χώρο που της αρμόζει αφού μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε ένα δωμάτιο στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής έθεσε ως προτεραιότητα τη διατήρηση των κεκτημένων όπως οι γαλάζιες σημαίες αλλά και νέες δράσεις που θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της βιώσιμης λειτουργίας της εταιρίας.

«Ένα μέρος της περιουσίας του Δήμου θα πρέπει να περάσει στη Μονομετοχική προκειμένου κάποια υγιή ακίνητα του Δήμου να την ενισχύσουν. Παράλληλα έχουν γίνει κάποιες ενέργειες εκ μέρους μας στο θέμα της καταγραφής των ακινήτων.  Έχουμε ξεκινήσει να τα αποτυπώνουμε σε γεωγραφικό σύστημα  συντεταγμένων και να περνάμε πληροφορίες σε αυτό και παράλληλα ήρθαμε σε επικοινωνία με το Εθνικό Κτηματολόγιο και πήραμε κάποια δεδομένα σε ηλεκτρονική μορφή, εξοικονομώντας έτσι χρήματα κι εργατοώρες», ανέφερε ο κ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ