16.1.2017 13:25

Άμεσες πρωτοβουλίες για επανεκκίνηση στο προσφυγικό ζητά ο Στ. Καμπούρης

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για το προσφυγικό καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου ο σύμβουλος Στ. Καμπούρης με προσωπική του επιστολή, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα το ανώτατο όργανο του δήμου δείχνει να μην διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά αναφορικά με τις εξελίξεις που προκύπτουν για το προσφυγικό ζήτημα.

Ο κ. Καμπούρης ζητά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες συνεδριάσεων του Σώματος, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν αφενός ανοικτά ζητήματα, αφετέρου καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων.

Στην επιστολή του ο κ. Καμπούρης αναφέρει:  

Διανύουμε το μέσον του  μήνα Ιανουαρίου  κι αναγκάζομαι να επικοινωνήσω μαζί σας, με την παρούσα επιστολή, προκειμένου να εκφράσω την ανησυχία μου μα και τον εντονότατο προβληματισμό μου, σχετικά με τα μεγάλα διαστήματα  «αδράνειας» του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

 «Αγαπητέ συνάδελφε, κ. Πρόεδρε, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προσωπική μου άποψη, μοιάζει να μην μπορεί να παρακολουθήσει τη ροή των εξελίξεων και των νέων δεδομένων, που έρχονται στην επιφάνεια είτε της καθημερινής πραγματικότητας ή ακόμη κι αυτών των παρασκηνιακών δράσεων και κινήσεων , που όμως μπορεί να έχουν καθοριστική συμβολή στη χάραξη στρατηγικών κινήσεων και αποφάσεων του οργάνου μας.

Υπάρχει μια απόφαση του Δ.Σ. με βάση την οποία κινήθηκε η Δημοτική Αρχή στη συνάντηση με Κυβερνητικά στελέχη κι από ενώ έχουν προκύψει νέα δεδομένα ( επίσκεψη υψηλόβαθμου στελέχους Ε.Ε., Πόρισμα Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, δηλώσεις κ. Μουζάλα, Ασφαλιστικά μέτρα για Μερσινίδι, κτ.λ.) εμείς φαίνεται να μη διαθέτουμε τα άμεσα αντανακλαστικά , ώστε να δράσουμε συλλογικά και συνολικά μαζί με την κοινωνία της Χίου και το σύνολο των φορέων της.

Έχω την αίσθηση , κ. Πρόεδρε, ότι θα πρέπει να αναλάβετε άμεσα την πρωτοβουλία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν μας ξεπεράσουν τα γεγονότα και βρεθούμε ουραγοί των εξελίξεων, όταν οι ανάγκες προάσπισης των συμφερόντων του τόπου μας επιβάλλουν να έχουμε το ρόλο του επισπεύδοντα και  μπροστάρη των εξελίξεων.

Είναι άμεση ανάγκη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, που επιβάλλει ο Θεσμικός μας Ρόλος, αγαπητέ συνάδελφε!»

                                                                                     

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ