24.11.2014 19:02

Άναψαν φωτιά οι απευθείας αναθέσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Προφητικά του κλίματος μέσα στο οποίο θα συζητηθεί  η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Χίου στην ειδική συνεδρίαση της Τετάρτης, ήταν τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής της Δευτέρας.

Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση στο έργο του καθαρισμού των δημοτικών κτιρίων στις οποίες στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου πυροδότησε νέα κόντρα μεταξύ του συνδυασμού Λαμπρινούδη και των συμβούλων του Μ. Βουρνού που συνοδεύτηκε με αναφορές περί παραπλάνησης του εκλογικού σώματος.

«Εμείς ξέραμε, εσείς είπατε ψέματα στον κόσμο»

Η εισήγηση του Στρ. Γδύση περί αναγκαιότητας απευθείας ανάθεσης του έργου με σκοπό να εξοικονομηθεί και χρόνος και χρήμα είχε σαν αποτέλεσμα την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Π. Λαμπρινούδη που στην τοποθέτησή του εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της δημοτικής αρχής.

«Εμείς ξέραμε τι γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις. Γνωρίζαμε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που αν χρησιμοποιηθεί σωστά εξοικονομεί και χρήμα αλλά κυρίως χρόνο για εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν άμεσα. Κι εσείς το γνωρίζατε αλλά είπατε ψέματα στον κόσμο. Μέσα στον νέο προϋπολογισμό έχετε 38 έργα με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων. Θα βγουν όλα στο φως κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού», δήλωσε σε έντονο ύφος ο πρώην Δήμαρχος.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Στρ. Γδύσης  υπεραμύνθηκε των επιλογών της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας ότι «άλλο είναι μία απλή ανάθεση έργου, κι άλλο η πολιτική της δημοτικής αρχής να έχει βάση τις απευθείας αναθέσεις» και συνέχισε λέγοντας : «Μη μιλάτε εσείς που είχατε δώσει 600.000 ευρώ σε έργα απευθείας αναθέσεων. Κόβατε τα έργα ανά 20.000ευρώ και δίνατε σε όλους».

Η συνέχεια στο ζήτημα αναμένεται να δοθεί στην αυριανή συνεδρίαση επί του Προϋπολογισμού με το τοπικό πολιτικό θερμόμετρο να παίρνει φωτιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ