Την περιέργεια αλλά και την ανησυχία των ψαράδων του λιμανιού για τυχόν ακατάλληλο προς κατανάλωση ψάρι προκάλεσε σήμερα η περίεργη λεία ενός ερασιτέχνη αλιέα, καθώς το καλάμι του επεφύλασσε μία περίεργη έκπληξη, που πήρε μερικές ώρες για να διευκρινιστεί τελικά το είδος του ψαριού.
Οι ψαράδες της περιοχής δεν έχουν ξαναδεί ψάρι αυτού του είδους και διάφορες ιστορίες γράφονται για το είδος του και την ύπαρξή του καθώς δεν είναι άλλο από το γουρονόψαρο.
Το συγκεκριμένο ψάρι είναι αλήθεια πως συναντάται σε πιο νότιες θάλασσες και πιο ζεστά νερά, αλλά δεν είναι ούτε σπάνιο ούτε εξωγήινο…
Στην Ελλάδα το σύνηθες όνομά του είναι γουρουνόψαρο κυρίως λόγω του πολύ σκληρού δέρματός του αλλά και του χαρακτηριστικού ήχου, σα γουρούνι, που κάνει όταν βγει από τη θάλασσα. Στην Πελοπόννησο που είναι συχνή η αλίευσή του και που θεωρείται εκλεκτός μεζές το όνομά του είναι τσίτσα.
Μαγειρεύεται στα κάρβουνα χωρίς καθάρισμα αλλά κυρίως φτιάχνεται σε σούπες.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.