21.12.2015 17:48

Αστικό κέντρο υγείας ο Οίκος Ναύτη Χίου;

Τα φλέγοντα ζητήματα της βιωσιμότητας του ΝΑΤ αλλά και της παροχής βασικών υπηρεσιών υγείας στο κτίριο «φάντασμα» του Οίκου Ναύτη Χίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των συνταξιούχων ναυτικών του νησιού και του Υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.

Όπως εξήγησε ο Υπ. Ναυτιλίας στο κτίριο του Οίκου Ναύτη της Χίου, με δεδομένη την κατάργησή του ως φορέα ασφάλισης των ναυτικών, θα μπορούσε να λειτουργήσει αστικό κέντρο υγείας, το οποίο θα προσφέρει βασικές υπηρεσίες υγείας με προτεραιότητα στους ναυτικούς. «Είναι κάτι που θα έδινε ανάσα και στο Νοσοκομείο του νησιού. Φυσικά θα πρέπει να ρυθμίσουμε βασικές λεπτομέρειες για να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός», είπε ο κ. Δρίτσας με τους Χιώτες απόμαχους της θάλασσας να τονίζουν ότι το κτίριο έχει δοθεί αποκλειστικά για τη λειτουργία του «Οίκου Ναύτη».

Σε ότι αφορά στην αυτόνομη συνέχιση λειτουργίας του ΝΑΤ ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι είναι κάτι που εξετάζεται  καθώς προβληματίζει το γεγονός ότι η αντιστοιχία συνταξιούχων ναυτικών προς τους εν ενεργεία είναι 4 προς 1.

Τέλος ο κ. Δρίτσας δεσμεύτηκε ότι δεν προβλέπεται μείωση των κύριων συντάξεων των ναυτικών ενώ ως προς τις επικουρικές υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι ναυτικοί καταβάλουν δυσανάλογες με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, μηνιαίες εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ