11.1.2017 0:21

"Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με σιγουριά τι θα γίνει"

Ο ΑΝΕΞ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ "ΠΟΛΙΤΗ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΜΑΣ

Ο καθηγητής Νότης Μαριάς αν και ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έχει απασχοληθεί ουκ ολίγες φορές με τα ζητήματα των νησιών. Ας μην ξεχνάμε σε τοπικό επίπεδο τις παρεμβάσεις του έγκαιρα, πριν το κάνουν τα πολιτικά κόμματα, για τα ζητήματα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, των πυρκαγιών, του Φ.Π.Α. στα νησιά και πολλές άλλες. 

Ο κ. Μαριάς θα βρεθεί στο νησί μας το Σάββατο προσκεκλημένος της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα και θα μιλήσει για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα από την σκοπιά των ευρωπαϊκών βιωμάτων, από όσα ο ίδιος έχει ακούσει να συζητιούνται στο Ευρωκοινοβούλιο, σε Ερωτήσεις και απόψεις που έχουν τα τελευταία χρόνια κατατεθεί για το θέμα. "Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα από την πλευρά της Ευρώπης. Δυστυχώς υπάρχουν φωνές που προσπαθούν να φέρουν το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα και άλλοι βουλευτές που δεν το επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά ζητήματα γύρω από αυτό το μεγάλο και επίκαιρο θέμα και αυτό θα αναπτύξω στην ομιλία μου στη Χίο το Σάββατο. Το πως στην Ευρώπη βιώνουν το προσφυγικό πρόβλημα, πως το χαρακτηρίζουν, τι κάνουν τα κράτη, πως λαμβάνουν αποφάσεις και φυσικά τι πρέπει να γίνει για να βοηθηθεί η χώρα μας που βρίσκεται σε αδιέξοδο", δηλώνει ο κ. Μαριάς στην συνέντευξή του. 

Περιστρεφόμενος γύρω από το θέμα της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, τις χρηματοδοτήσεις που έχουν σταλεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα, στις Μ.Κ.Ο. και Ύπατη Αμροστεία, τις δικές του απόψεις και προτάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Μαριάς σίγουρα θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον, όπως εξάλλου αντίστοιχο ενιδαφέρον θα έχουν και οι απόψεις που θα καταθέσει ο κ. μαριάς το Σάββατο στις 19.00 στο ξενοδοχείο "Χανδρής".

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον Νίκο Κατσαράκη:

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ